![]() |
![]() |
-gosc- |
![]()
|
Goście ![]() |
mam male pytanko apropo sesji ...
czy jest jakis latwy spozob na sprawdzenie czy osoba przegladajaca strone akceputje ciasteczka (jesli tak to przekazywac identyfikator przez ciacho a jesli nie to przekazywac identyfikator przez url ![]() wiem ze mozna samemu cos takiego skonstruowac ale poco wywazac dzwi ktore sa otwarte .. ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten post edytował peterj 13.02.2005, 18:59:43 -------------------- Warsztat: Apache 1.3.29 / PHP 4.3.4 / MySQL 3.23.58 / Winsyntax
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2004 Skąd: Zielona Gora Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie dokladnie o takie cos mi chodzilo ;(
myslalem o tym aby sprawdzic czy cookie sa dostepne a jesli nie to aby automatycznie byla dodawana zmienna sesid w url'u -------------------- "Grunt to Bunt"
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
peterj - odczytanie ciasteczka od razu po jego ustawieniu (bez przeładowania) nic nie da - ciasteczko nie będzie widziane 9więcej w manualu).
R3B3L - albo javascript, albo ustawiasz ciacho (setcookie), potem przeładowujesz (header), sprawdzasz i kombinujesz. ...o ile o to chodzi ![]() -------------------- how many SEO experts does it take to change a light bulb,lightbulb,light,bulb,lamp,lighting,switch,sex,xxx
5-Reasons-why-you-should-NEVER-fix-a-computer-for-free |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 853 Pomógł: 25 Dołączył: 27.08.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(R3B3L @ 2005-02-13 19:05:34) myslalem o tym aby sprawdzic czy cookie sa dostepne a jesli nie to aby automatycznie byla dodawana zmienna sesid w url'u przeciez mechanizm sesji wlasnie to robi (chyba ze cos pozmieniales w standardowej konfiguracji) tj. gdy nie moze zapsiac cookie to dodaje do adresu sida. -------------------- "If debugging is the process of removing bugs, then programming must be the process of putting them in..."
sobstel.org |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 23:29 |