![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 13.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Jestem początkującym pehapowiczem
![]() Na necie gdzieś znalazłem przykładową klase do łącznia sie z bazą danych schemat łączenia sie wygląa tak: Cytat $sql= new mysql(); -otwiera płączeie z bazą $sql->query("ZAPYTANIE"); while($record=$sql->result()) { echo $record->jakis_rekord; } $sql->close(); Problem polega na tym ,ze czsami wyskakuje mi "too many connections" A oglądalność jest zerowa, bo strona dopiero bedzie (może) startować niebawem. Klasy uzywam za każdym razem jak coś wyciągam z bazy, albo zapisuje doniej vczyli w 1 pliku php wyciągam 5 razy coz z bazy i peć razy używam powuższego kodu. Czy to jest błąd? czy dlatego mam too many connections? Według mnie nie powinno chyba być ,bo za każdym razem zamykam połączenie z bazą, czyli nie mam równoległych połączeń, ale nie wim na jakiej zasadze dział max_connectins w mysql. Z góry serdeczne dzięki za odpowiedz. PILNE. kszefo chce strone,a dowiedział sie,ze cos sie tym interesuje, jak tego nie zrobie to wiecie Cytat echo 'JESTEŚ ZWOLNIONY'; ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie łącz się za każdym razem. Zrób mniej więcej tak:
Chodzi o to, że niepotrzenie za każdym razem łączysz się z bazą danych. -------------------- how many SEO experts does it take to change a light bulb,lightbulb,light,bulb,lamp,lighting,switch,sex,xxx
5-Reasons-why-you-should-NEVER-fix-a-computer-for-free |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
wiesz ja mam np. co s takiego:
iplik index: Kod <? include("loadsection.php"); $load=new section; //sprawdza zmienną czy ustawiona, czy poprawna $load->load(); ?> plik loadsection to co ważne [CODE] <? switch($this->zmienna_z_url) { case "zmienna": $display=new $display.'.php'; $display->display(zmienne z url); break; case ": break; . . . } Problem w tym że w każdym $display.'php' musze mieć Cytat $sql=new mysql(); bo inaczej wiecie co sie dzieje. Co z tym fantem zrobić? Moze zrezygnoać z tej klasy? PS. innymi słowy twój sposób Czachor dział w obrębie jedynie jednego pliku php., nie bierze pod uwagę tych inclufdowanych plików, które są w nawiasie mówiąc klasami, fdo których z load section a przekazywane zmienne z url. |
|
|
-Gość_stupidnewbe- |
![]()
|
Goście ![]() |
OK. spox
CZachor dzięki za pomoc wszystko dział, Wystarczyło,zę pliki, któr inkluduje w loadsection nie są klasami, wtedy wszystko dział OKI. Jeszcze raz dzięki:) Temat uważam za zakończony. można go usunąć |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 13.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kurcze nie chce mnie automatycznie logowac na forum, stąd te dwa niepotrzebne posty. nie moge ich teraz wyedytować:/
Hmmm. Chyba się jednak pospieszyłem. niestety nie działa |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 17:17 |