![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 13.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja mam pytanie
![]() Czy JS ma możliwość odczytania szerokości jednej ramki? To znaczy: mam stronę podzieloną w układzie np. * | 600 | *. I chodzi mi o to, czy da się odczytać jakimś sposobem szerokość ramek, których szerokość we frameset jest zdefiniowana przez * ? Próbowałem, ale nie wpadłem na to.... ![]() Ten post edytował Muniek 13.02.2005, 04:20:11 -------------------- 667 --> Nowy, lepszy szatan!
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 125 Pomógł: 1 Dołączył: 8.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
trudno będzie...jakbyś miał podzieloną *600 albo 600* to byłoby proste a tak....może jakoś w css
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 13.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem że gdyby jedna była oznaczona * to byłoby proste, na tym polega trick.
![]() Może jednak ktoś coś wie? HELP!!!!! Cytat może jakoś w css Hmmm... A co byś przykombinował z CSS'em? Ten post edytował Muniek 13.02.2005, 19:00:50 -------------------- 667 --> Nowy, lepszy szatan!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestey dziala tylko pod Firefoxem
lub... drugie rozwiazanie za chwile No jednak go nie bedzie -- nie potrafie. Ten post edytował dr_bonzo 13.02.2005, 19:34:16 -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki dr_bonzo!!!
Od bidy przed chwilą wpadłem na jeszcze inne rozwiązanie, trochę prowizoryczne, ale jest... Otóż wykrywam rozdzielczość, odejmuję od szerokości rozmiar starej ramki i resztę dzielę przez dwa. Tyle. Scrollbara nie będzie, to na pewno, więc nie muszę się martwić o jego szerokość. Dopiero na to wpadłem i muszę rozpisać, ale... Heh... może coś z tego będzie ![]() A tak na marginesie, jak człowiek przyzwyczajony do pisanie pod IE to pod Firefoxem nagle straszne jaja się robią ![]() -------------------- 667 --> Nowy, lepszy szatan!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To moje drugie rozwiazanie mialo byc wlasnie tego typu -- tylko ze mialo byc uniwersalne -- nie tylko dla "*, 600, *" -- a ze bylo przy tym troche roboty dalem sobie z tym spokoj.
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
No tak, jeśli podejść do tego ambicjonalnie, to można się tym pobawić
![]() Ale mnie się już nie chce po prostu... Dostosuję skrypt do swojej strony, a reszta jak będzie chciała, to ma wzkazówki i pójdzie przykładem. O ile w ogóle komuś to się kiedyś przyda. Jednak takie rozwiązanie jest niezbędne do spozycjonowania swf'a z zachowaniem pozycji w stosie. Dzięki za zaanagażowanie! Pozdr! -------------------- 667 --> Nowy, lepszy szatan!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:09 |