Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Sprawdzanie rok miesiąc
pawel06281990

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witajcie,

Mam problem ze sprawdzenie roku i miesiąca i nie wiem czy dobrze kieruje zapytanie aby podmienił ceny w bazie na statystyki.

Mój skrypt wygląda tak

Skrypt który sprawdza czy miesiąc i rok jest w bazie jeśli jest to uaktualnia ceny w bazie.

1. $result = dbquery($link,"SELECT data FROM ".$db_prefix."zamowien WHERE data='".date("Y/m", $_POST['data'])."'");
  2. $data = dbarray($result);
  3. $rok=date("Y/m", $data['data']);
  4. if($rok >= $rok){
  5. $result = dbquery($link,"UPDATE ".$db_prefix."zamowien SET ile_zamowien=ile_zamowien +1, brutto=brutto+'".$_POST['brutto']."', netto=netto+'".$_POST['netto']."' WHERE data='".date("Y/m", $_POST['data'])."'");
  6. }else{
  7. $result = dbquery($link,"INSERT INTO ".$db_prefix."zamowien SET data='".$_POST['data']."', ile_zamowien='1', brutto='".$_POST['brutto']."', netto='".$_POST['netto']."'");
  8. }

A tu formularze które pobierają cenę netto brutto i date i dodają do bazy

1. echo"<input type='hidden' class='form-control' name='netto' value='".$netto."' placeholder='' style='width:330px;'>";
  2. echo"<input type='hidden' class='form-control' name='brutto' value='".$brutto."' placeholder='' style='width:330px;'>";
  3. echo"<input type='hidden' class='form-control' name='data' value='".time()."' placeholder='' style='width:330px;'>";

to że dodaje do bazy to działa ale nie działa mi UPDATE do bazy nie wiem co jest nie tak. Proszę o pomoc.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:13