![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 190 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam tablicę $team zawierającą nazwy 64 drużyn ($team[1] - $team[64]). Napotykam problem już na starcie. Jak dobrać losowe pary spośród tych 64 drużyn, aby żadna się nie powtarzała? Próbowałem już na kilka sposobów, ale zawsze coś skopałem :/. Pomoże ktoś ?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wystaraczy podzielić tą tabliće na dwie po 32 a potem już łatwo - można sobie losowo dobierac.
-------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 190 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem tak jak poradziłeś, ale jak sprawdzić, czy dany team został już wylosowany?
Próbowałem tak:
Ale nie działa tak jak chcę. Może to banalne, ale proszę o pomoc w tej kwestii. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Administrator PHPedia.pl Grupa: Developerzy Postów: 1 102 Pomógł: 2 Dołączył: 14.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy nie mozesz poprostu pomieszac tej tablicy
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Heh, Boże jakie to proste
![]() Dzięki Wam ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z checi sprawdzenia sei napisalem:
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja z lenistwa bym zrobil tablice uzytych drużyn
![]() -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
Ja to zrobiłem tak:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Liczby zapisuje sie BEZ apostrofow/cudzyslowow
zmuszasz php do setek niepotrzebnych konwersji. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:32 |