![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 18.06.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukam rozwiązania, które pomoże mi stworzyć aplikację webową do zarządzania danymi z bazy danych MySql. Baza jest gotowa i jest podzielona na różne tabele (m.in. klienci, zamówienia, towary itp.). Chciałbym w aplikacji zrobić kilka zakładek (modułów), które wyświetlają dane w formie tabelek i po wejściu w dany rekord mamy karte informacyjną z formularzem zmian tych danych. Do tego dochodzi kilka przycisków i funkcji. Do aplikacji logują się użytkownicy, którzy mają różne uprawnienia (np. jeden użytkownik widzi tylko wybrane moduły i nie ma dostępu do edycji).
W czym najlepiej napisać taką aplikację? W PHP? Czy w sieci są jakieś gotowe rozwiązania do czegoś podobnego? Ten post edytował karcheus 24.11.2018, 21:08:28 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 658 Pomógł: 37 Dołączył: 4.06.2005 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak na biegu to wordpress, obecnie jeden z najpopularniejszych systemów.
Nie piszę zawodowo, ale zaskakują mnie strony funkcjonalnością i działaniem, a pod spodem wordpress ![]() Więc chyba to bym Ci polecił. Tak czy siak dużo pracy Cię czeka bo masz gotowe tabele do których chcesz się podpinać. Tak żeby było wszystko super i ekstra to napisać samemu coś do swoich tabel. -------------------- Pozdrawiam
Piotrek R |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 239 Pomógł: 32 Dołączył: 10.03.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
octoberCMS, to takie coś na Laravelu i ma bardzo przyjemny backend gdzie wszystko pod obsługę CRUD masz gotowe i jest bardzo przyjemny dla początkujących.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Nie piszę zawodowo, ale zaskakują mnie strony funkcjonalnością i działaniem, a pod spodem wordpress A jeszcze pod spodem kupa smieci, badziewia, wirusow i problemow... Zeby komus zyczyc by szedl w wordpress to trzeba tego kogos naprawde nie lubic
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 516 Pomógł: 63 Dołączył: 27.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 658 Pomógł: 37 Dołączył: 4.06.2005 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jeszcze pod spodem kupa smieci, badziewia, wirusow i problemow... Zeby komus zyczyc by szedl w wordpress to trzeba tego kogos naprawde nie lubic Wiadomo, że jest niebezpieczny, ale łatwy do ogarnięcia coś za coś ![]() ![]() Ten post edytował redelek 29.11.2018, 07:37:25 -------------------- Pozdrawiam
Piotrek R |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 19 Dołączył: 1.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do tego co autor tematu przedstawił użyłbym właśnie Laravel'a (bez tego octoberCMS
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 33 Dołączył: 8.09.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
laravel+voyager (do budowy panelu administracyjnego). Zastanw się czy potrzebujesz jakiejś zaawansowane edycji/walidacji tych danych. Jeśli nie potrzebujesz... to może da radę załatwić to tylko na bazie danych. Tam też robisz userów z dostępami. ludzie którzy nie ogarniają sqla mogą używać widoków, które ktoś wcześnie stworzył. Wtedy wystarczy mysql workbench. w sumie update,insert,delete możesz robić przez procedury, w których będziesz walidował dane. Odradzam wordpressa, joomle i drupala
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 239 Pomógł: 32 Dołączył: 10.03.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Do tego co autor tematu przedstawił użyłbym właśnie Laravel'a (bez tego octoberCMS ![]() Jakiś złe doświadczenia z Octoberem? Czy tylko uważasz ze zbędny ? Sugerowałem go bo naprawdę jest prosty i wiekszość rzeczy idzie wyklikać i jest niski próg wejścia. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 19 Dołączył: 1.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakiś złe doświadczenia z Octoberem? Czy tylko uważasz ze zbędny ? Sugerowałem go bo naprawdę jest prosty i wiekszość rzeczy idzie wyklikać i jest niski próg wejścia. W żadnym wypadku nie uważam, że October jest zły czy coś podobnego. Po prostu pomyślałem sobie, że do tego projektu bardziej przyda się coś w rodzaju https://datatables.net/ a resztę rzeczy dopisywać w samym Laravel ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli nie czysty FW (Symfony, Laravel, Slim, etc) to z CMS bym polecił Drupala. Lepiej ogarnięty od WP, pisanie swoich modułów do prostych CRUDów jest bardzo łatwe, wyświetlanie tabel itp też nie wymaga dużo pracy.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 16.07.2018 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pisałem coś podobnego w Laravelu. Masz gotowe moduły do logowania do tego wystarczy dopisać kilka funkcji i masz w pełni funkcjonalną aplikację do zarządzania danymi
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 13:33 |