![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 2.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może to głupio zabrzmi, ale przed chwilką przeleciałem całe forum i nie znalazłem tego, co mnie bardzo zastanawia
![]() Od dłuższego czasu zastanawiam się jak zrobić w JS wymuszenie otwarcia strony w okienku Pop Up. Powiedzmy gość wchodzi na stronę i klika: otwórz okienko. I następnie strona wyświetla się w okienku pop up. I taki własnie efekt poszukuje. Z tym że, jest jeszcze możliwość podglądu adresu otwieranej strony WWW i możliwość wpisania tego linku, a wtedy strona WWW nie będzie w okienku pop up, a w normalnym oknie. Jak się tego ustrzec? Chodzi mi głównie o zablokowanie mozliwości odświeżania stron WWW. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(MartioL @ 2005-02-12 14:35:06) Może to głupio zabrzmi, ale przed chwilką przeleciałem całe forum i nie znalazłem tego, co mnie bardzo zastanawia ![]() Od dłuższego czasu zastanawiam się jak zrobić w JS wymuszenie otwarcia strony w okienku Pop Up. Powiedzmy gość wchodzi na stronę i klika: otwórz okienko. I następnie strona wyświetla się w okienku pop up. I taki własnie efekt poszukuje. Z tym że, jest jeszcze możliwość podglądu adresu otwieranej strony WWW i możliwość wpisania tego linku, a wtedy strona WWW nie będzie w okienku pop up, a w normalnym oknie. Jak się tego ustrzec? Chodzi mi głównie o zablokowanie mozliwości odświeżania stron WWW. Możliwość odświeżania stron jest wbudowana w przeglądarki internetowe i raczej nie ma możliwość zablokowania tej funkcji. Co do strony. Jeżeli w oknie, które się otworzy, w pasku adresu, wprowdzisz adres innej strony to otworzy się ona w tym samym oknie. Można zmieniać cel gdzie ma się wyświetlić strona. Można takie coś zrobić pomiędzy 2 oknami. Np. głowne okno to strona, a w popupie jest menu. Przeczytaj sobie ten post : http://forum.php.pl/index.php?showtopic=27946&hl= |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
...a moze cos pokombinowac z `nazwa` okna?
Na stronie glownej jest klik do okienka, z wczesniej ustalona `nazwa`, js sprawdza czy "ta" strona jest w oknie o nazwie `nazwa`, jesli tak to ja wyswietla, jesli nie to zamyka okno lub jakis komunikat. ![]() -------------------- PHP Developer
"Nadmiar wiedzy jest równie szkodliwy jak jej brak" Émile Zola |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 5.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <script>
if(name!='XXX')close(opener=self,open(location,'XXX','width=400,height=300')); </script> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 23:06 |