![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 298 Pomógł: 0 Dołączył: 10.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Proszę was o pomoc bo to jest dla mnie wyższa szkoła jazdy a potrzebuje tego więc tłumacze o co mi chodzi. Mam 3 elementy w których będzie kwota ale każda kwota jest inna i chce zrobić aby po wybraniu Kwoty się sumowały np. mam element tkanina kosztuje 50 w następnym elemencie mam wzór kosztuje 180 oraz kolor tkaniny 40 zł i chce żeby się to sumowało + vat o oczywiście zapomogą ajax'sa. Mam nadzieje ze dobrze wytłumaczyłem o co mi chodzi |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A po co za pomocą Ajaxa?
Obsługujesz kliknięcie każdego elementu, sumujesz ceny tylko z zaznaczonych i gotowe. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 298 Pomógł: 0 Dołączył: 10.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ajax do tego aby na dole gdzie wyświetlać ma mi ceny sumowane chce aby był taki kręcący się gif i bez przeładowywania strony.
To ja wiem ale jak zrobić to w praktyce. o to mi chodzi bo mam taki formularz
i mam taki skrypt to liczenia watu Ale nie wiem jak zrobić aby sumowało mi cenę aktywną z tych formularzy (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Dokładnie to chodzi mi o taki efekt http://sklep.sferapolska.pl/product/35x9x24_1 Ten post edytował pawel06281990 23.08.2018, 11:53:33 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Ajax do tego aby na dole gdzie wyświetlać ma mi ceny sumowane chce aby był taki kręcący się gif i bez przeładowywania strony. Jak juz wspomniano wczesniej AJAX ci do tego niepotrzebny. Wszelkie wyliczenia mozesz zrobic od razu w js i bedzie o niebo szybsze. Ale jak tam wolisz.Co do AJAX co podales w innym temacie: to sie zdecyduj albo robisz submit forma, albo slesz AJAX. Nie mozesz robic dwoch rzeczy na raz |
|
|
![]()
|
|
Dokładnie to chodzi mi o taki efekt http://sklep.sferapolska.pl/product/35x9x24_1 Tak jak podałem link chciałem mieć taki efekt żeby było. I robię to i nie mogę tego zrobić |
|
|
![]()
|
|
No a ja ci podalem odpowiedz. Zrobiles co ci napisalem?
|
|
|
![]()
|
|
No a ja ci podalem odpowiedz. Zrobiles co ci napisalem? Tylko jak mam to zrobić nigdy nie robiłem w js (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Bo nie wiem czy się da zrobić po wybraniu danego element w select a on się zapisze do bazy, bez przeładowania się strony a on będzie oznaczony w checked='checked'. Z czołem pisać ale coś mi nie wychodzi
a tu kod html
Gdzie robię błąd (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Ten post edytował pawel06281990 24.08.2018, 16:10:55 |
|
|
![]()
|
|
Cytat Tylko jak mam to zrobić nigdy nie robiłem w js Akurat mowilem o uwadze, ktora zrobilem na temat twojego AJAX a w ktorym to najpierw robiles submit forma a potem AJAXa... Mowie jeszcze raz: nie mozesz robic dwoch rzeczy na raz. Jak robisz ajax to submit forma masz wywalic
|
|
|
![]()
|
|
ok rozumiem ajax nie współpracuje z js.
To teraz podaj mi przykład jak mam zrobić abym nie miał guzika i żeby się submit wywoływał po wybraniu z selecta.(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) |
|
|
![]()
|
|
Cytat ok rozumiem ajax nie współpracuje z js. No dobra, a jak do tego doszedles? Bo ja nic takiego nie napisalem przeciez. Zeby nie bylo: twoje zrozumienie jest bledne. Ajax dosc mocno wspolpracuje z jsCytat i żeby się submit wywoływał po wybraniu z selecta. A po co ma ci sie submit wywolywac po wybraniu selecta?
|
|
|
![]()
|
|
Dokładnie to chodzi mi o taki efekt http://sklep.sferapolska.pl/product/35x9x24_1 Widziałeś te stronę a chce osiągnąć ten sam efekt bo mi jest to potrzebne sprawdź i wybierz z pola select jakąś opcje i zobacz o co mi chodzi bo wiudzię to mnie nie rozumiesz. Pier karzesz wyrzucić teraz mówisz ze współpracuje to ja już zgłupiałem i nie wiem co mam robić (IMG:style_emoticons/default/wacko.gif) |
|
|
![]()
|
|
Ja na te stronie bylem i doskonale wiem co chcesz osiagnac.
Cytat Pier karzesz wyrzucić No widzisz... tak to jest jak nie czytasz co ci pisza. Ja ci nie kazalem wyrzucac ajax tylko submit forma. No ale po co czytac ze zrozumieniem, lepiej siedziec i gderac... na pewno ktos sie zlituje nad taka maruda i poda gotowca. Milego weekendu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Ja skrypt usunąłem cały i się nic nie dowiedziałem co gdzie i jak to zrobić.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 01:32 |