![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 23.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
php już się trochę "bawiłem" ale dopiero teraz zaczynam próby skorzystania z funkcji, obiektów i sesji ![]() ![]() I mam następujący problem w przesłaniem obiektu przez sesje. oto kod: Definicja klasy - plik klasy.php
plik test1.php
plik test2.php
I chodzi o to aby przekazać obiekt $dane z pliku test1 do pliku test2. Jak widzicie dlaczego metoda wypisz nic nie wypisuje to mnie oświećcie ![]() Może walnąłem jakiegoś byka ![]() Dodam, że pojedyncza zmienna przechodzi przez sesje. Przeszukałem troche net i nie mogłem znaleźć nic podobnego. Z góry dziękuję i pozdrawiam ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 166 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2004 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrób tak:
w test1.php
w test2.php
session_register ("dane"); tworzy zmienna $_SESSION['dane'], ale nic jej nie przyporządkowuje. Wygodniej jest od razu stosować zapis $_SESSION['dane'] = ... Ten post edytował Yarecki 11.02.2005, 15:25:09 -------------------- Nigdy nie kłóć się z głupim, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.
|
|
|
![]()
|
|
Administrator PHPedia.pl Grupa: Developerzy Postów: 1 102 Pomógł: 2 Dołączył: 14.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Nie używaj session_register tylko zmiennej superglobalne $_SESSION. Czemu? Manual
![]() 2.
Drugi plik
Jakos tak ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W drugim pliku nie zapomnij o dołączeniu definicji klasy przed deserializacją.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 23.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzienki za odpowiedzi które mnie naprowadziły.
W mojej wersji wystarczyło zamienić kolejność: sess_register(dane) najpierw a dopiero potem $dane = new Szukaj.... I zadziałało. Ale posłucham was i sprawdze co daje zastosowanie $_SESSION ![]() Dzienki i pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 04:34 |