![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prosze o pomoc! Zarejestrowałem się na dhost.info i otrzymałem konto, ale mam problem bo nie moge wysyłać zminnych ani przez link, ani przez formularz. Na stronie w FAQ znalazłem coś takiego, ale nie moge sobie poradzić:
Cytat Question: php variables don't get sent to pages? Answer: DHOST doesn't support global variables, thus you must include POST (aka HTTP_POST_VARS) or GET (aka HTTP_GET_VARS) on variables that are passed to other scripts. $_POST['variable'] - Variables that are directly sent to same/other script. $_GET['variable'] - Variables passed over the URL. (i.e. script.php?action=go) If you don't want to have the hassle of adding POST or GET to all of your variables...add this to the very top of your php script: CODE extract($_POST); extract($_GET); That code turns $_POST['variable'] and $_GET['variable'] into $variable. Napisałem prubny bardzo prosty skrypt: formularz html który ma wysyłać zmienną x: Cytat <html> <form method="post" action="1.php"> <input type="text" name="x"> <input type="submit"> </form> </html> A ty plik php który ma tą zmienną otrzymywać: Cytat <? echo"$x"; ?> Byłbym wdzięczny gdyby ktoś napisał mi jak zmodyfikować oba te pliki według tego co napisali na dhoście by działało i przesyłanie zmiennych przy użyciu linka i formularza. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
By było elegancko :-)
Ten post edytował LukasMG 11.02.2005, 12:52:38 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat If you don't want to have the hassle of adding POST or GET to all of your variables...add this to the very top of your php script: CODE extract($_POST); extract($_GET); That code turns $_POST['variable'] and $_GET['variable'] into $variable. Najgorzej, jak się nie czyta komunikatów, tylko od razu zaczyna płakać! -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki powinno działać
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 0 Dołączył: 27.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie chce zakladac nowego watka a na ten trafilem jak szukalem odpowiedzi na moj problem odnosnie przekazywania wartosci zmiennych w url ...
moj problem polega na tym mam zapytanie $zapytanie = mysql_query("SELECT * FROM ofertypracy WHERE ofertyPracy_panstwo = 123"); wszystko dziala wyrzuca rekord gdzie panstwo jest wpisane 123 mam to samo zapytanie tylko ze $zapytanie = mysql_query("SELECT * FROM ofertypracy WHERE ofertyPracy_panstwo = Polska"); i co ? i blad... Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource inc/oferty.php on line 26 czy to mozliwe ze serwer jest tak ustawiony ze wysyla zapytania do bazy tylko wtedy jezeli jest w liczbach ? a wtedy kiedy ktos wysyla zapytanie slownie to wywala blad ... ? :||| -------------------- www.Opiekuj.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.06.2025 - 14:30 |