![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 21.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, nie wiem czy poprawnie wytłumaczę istotę wątku, lecz spróbuję.
Otóż mam przykładową listę pobraną z bazy oraz dołączone do niej odnośniki: ID | Imię | Nazwisko 1 | Jan | Kowalski [edytuj] [drukuj] 2 | Piotr | Nowak [edytuj] [drukuj] Chciałbym, aby po kliknięciu przycisku DRUKUJ otwierało się nowe okno o określonych wymiarach, a w nim znajdowały się pobrane dane. np. www.example.com/strona.php?id=1, a na stronie widniałby napis ID:1, JAN KOWALSKI. Ponadto zależałoby mi na tym, aby automatycznie uruchomiło się menu drukowania (ctrl+p). W przypadku przycisku EDYTUJ chciałbym aby otwierała się po prostu nowa strona (www.example.com/edytuj.php?id=2) z wypełnionym formularzem, który możemy edytować i zapisać. Bardzo proszę o pomoc, ponieważ główkuję przy tym już dłuższą chwilę ![]() Ten post edytował shy 26.07.2018, 14:26:13 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No dobra, ale z czym masz problem?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 21.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm... do tej pory udało mi się jedynie odczytać i wyświetlić dane z bazy. Wyczytałem, że powinienem użyć metody GET, ale mam kompletny mętlik w głowie gdy próbuję się zabrać za to, żeby przesłać dane do nowego okna
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
pierwszy przyklad z brzegu z googla
http://www.php.pl/Wortal/Artykuly/PHP/Pods...usuwanie-danych -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Chodzi mi bardziej o to, aby po kliknięciu w DRUKUJ otwierało się okno o rozmiarze X na Y z adresem example.com/druk.php?id=1, która to pobierze dane na postawie tego ID1, wyświetli i automatycznie otworzy menu druku. Bardzo proszę o pomoc.
Ten post edytował shy 26.07.2018, 15:30:23 |
|
|
![]()
|
|
Pytales tez o EDYTUJ. Skoro cie wiec EDYTUJ nie interesuje to po grzyba wrzucasz to do pytania?!
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
O edytuj chodziło mi również, dziękuję za poświęcenie czasu. Przed napisaniem posta przeglądałem artykuły w google ale jako, że jestem zielony niewiele udalo mi się z nich "zlepić".
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 272 Pomógł: 19 Dołączył: 29.07.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
skorzystaj z
Kod window.print()
-------------------- Pomogłem ?? Kliknij pomógł :) || kallosz.pl
----------------------------------- |
|
|
![]()
|
|
Mógłby ktoś zarzucić CHOĆ LINIJKĄ kodu, która może mnie naprowadzić bardziej? Chodzi o to przekazanie i druk :F
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 13:03 |