![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2018 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Dopiero zaczynam zabawe z tym wszytskim więc proszę o wyrozumiałość. A więc mam problem. Mam skrypt, który zlicza mi checkboxy. Chcem aby po zsumowaniu wszyskich checkbox'ów odsyłało mnie do odpowiedniego pliku html (mam tu na myśli window.location) w zależności od zdobytych punktów. Czy wgl javascipt to rozwiąże czy potrzebny jest php?
![]() Poniżej przesyłam kod programu. <html> <body> <head> <form name="listForm"> <p> 1. Podporządkowuje się normą i regułą <p style="text-align:left;"> </p> <p style="color: blue"> <input type="checkbox" name="choice" value="1" onchange="checkTotal()"/>Tak(1p)<br/> <input type="checkbox" name="choice" value="0" onchange="checkTotal()"/>Nie(0)<br/> </p> <p> 2. Chętnie wchodzi w relacje z dorosłymi <p style="text-align:left;"> </p> <p style="color: blue"> <input type="checkbox" name="choice" value="1" onchange="checkTotal()"/>Tak(1p)<br/> <input type="checkbox" name="choice" value="0" onchange="checkTotal()"/>Nie(0)<br/> <p> 3. Nie wchodzi w konflikty z dziećmi <p style="text-align:left;"> </p> <p style="color: blue"> <input type="checkbox" name="choice" value="1" onchange="checkTotal()"/>Tak(1p)<br/> <input type="checkbox" name="choice" value="0" onchange="checkTotal()"/>Nie(0)<br/> <p> 4. Chętnie współpracuje w grupie <p style="text-align:left;"> </p> <p style="color: blue"> <input type="checkbox" name="choice" value="1" onchange="checkTotal()"/>Tak(1p)<br/> <input type="checkbox" name="choice" value="0" onchange="checkTotal()"/>Nie(0)<br/> <p> 5. Nie panuje nad swoimi emocjami <p style="text-align:left;"> </p> <p style="color: blue"> <input type="checkbox" name="choice" value="1" onchange="checkTotal()"/>Tak(1p)<br/> <input type="checkbox" name="choice" value="0" onchange="checkTotal()"/>Nie(0)<br/> <p> 6. Ubiera i rozbiera się samodzielnie <p style="text-align:left;"> </p> <p style="color: blue"> <input type="checkbox" name="choice" value="1" onchange="checkTotal()"/>Tak(1p)<br/> <input type="checkbox" name="choice" value="0" onchange="checkTotal()"/>Nie(0)<br/> <p> 7. Nie zraża się napotkanymi trudnościami <p style="text-align:left;"> </p> <p style="color: blue"> <input type="checkbox" name="choice" value="1" onchange="checkTotal()"/>Tak(1p)<br/> <input type="checkbox" name="choice" value="0" onchange="checkTotal()"/>Nie(0)<br/> <p> 8. Utrzymuje porządek wokół siebie <p style="text-align:left;"> </p> <p style="color: blue"> <input type="checkbox" name="choice" value="1" onchange="checkTotal()"/>Tak(1p)<br/> <input type="checkbox" name="choice" value="0" onchange="checkTotal()"/>Nie(0)<br/> <p> 9. Organizuje sobie zabawy swobodne <p style="text-align:left;"> </p> <p style="color: blue"> <input type="checkbox" name="choice" value="1" onchange="checkTotal()"/>Tak(1p)<br/> <input type="checkbox" name="choice" value="0" onchange="checkTotal()"/>Nie(0)<br/> <p> 10. Stara się być niezależne <p style="text-align:left;"> </p> <p style="color: blue"> <input type="checkbox" name="choice" value="1" onchange="checkTotal()"/>Tak(1p)<br/> <input type="checkbox" name="choice" value="0" onchange="checkTotal()"/>Nie(0)<br/> Suma zdobytych punktów: <input type="text" size="2" name="total" value="0"/> </p> </form> <script> function checkTotal() { document.listForm.total.value = ''; var sum = 0; for (i=0;i<document.listForm.choice.length;i++) { if (document.listForm.choice[i].checked) { sum = sum + parseInt(document.listForm.choice[i].value); } } document.listForm.total.value = sum; } </script> <button onclick="myFunction()">Sprawdź</button> <p id="demo"></p> </script> </head> </html> </body> Program zlicza mi checkboxy. Chcem aby po kliknięciu sprawdź odsyłało do konkretnego pliku w zaleźności od zdobytych punktów. Np. Użytkownik zdobył 7pkt klika sprawdź i otwiera sie okno z 7 punktami itd Proszę o pomoc. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 46 Dołączył: 10.01.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapomniałeś chyba o href na końcu, więc dopisz.
Kod var x = 4; if(x===5) { window.location.href = 'http://127.0.0.1'; }else if(x===4) { window.location.href = 'http://duckduckgo.com'; }else { window.open('http://127.0.0.1','my_window','width=200px,height=200px,top=50px'); } https://developer.mozilla.org/en-US/docs/We...ementUtils/href Nie myl Java z JavaScript, to zupełnie odmienne języki. Ten post edytował Neutral 28.06.2018, 10:28:08 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 19:51 |