![]() |
![]() |
-Kleiv- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam
Mam drobny problem. Pisze aktualnie gre sieciowa przez przegladrke i potrzebuje takiej opcji aby po zamknieciu przegladrki serwer gry rejestrowal to zamykla sesje i wprowadzal zmiany do bazy danych. Jak to zrobic? Dzieki z góry . Pozdrawiam Kleiv m.sapiejewski@chello.pl gg3203832 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Proboj to zrobic w js albo javie
Byla kiedys dyskusja ja kto rozwiazac |
|
|
-kleiv- |
![]()
|
Goście ![]() |
Taa, tylko ze ja znam tylko php , o java script mam niewielkie pojecie a javie to prawie wogóle ,jest jakiś inny sposób?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 0 Dołączył: 5.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hwao: a masz moze linka do tej dyskusji? Jave znam srednio i jakies ew. podpowiedzi by sie przydaly. Zastosowanie js wg. mnie dac moze tyle co nic. Mozna wywolac zdarzenie ze wywali komunikat, mozna tez przeslac jakies dane do ciasteczek, ale... to wszystko nic nie da jesli chodzi o to, aby twoj system updatowal dane i ustawil usera jako wylogowanego. Narazie rozwiazuje ten problem na zasadzie licznika online na www, czyli poprostu czasem aktywnosci. To jednak jest rozwiazaniem takim po omacku a nie ma to jak pewne wyliczenie i precyzyjny wynik
![]() Dawalem searcha na paru forumach traktujacych o webmasteringu i ogolnie temat albo zadko podejmowany, albo brak rozwiazania. Google tez wskazuje na tutoriale i www ze skryptami glownie js, co sprowadza sie do pokazania jak zamknac okno i wyswietlic komunikat przy zamykaniu ![]() Any hints? Gimme some hints. Thx "from the mountain" ![]() @edit: temat mozna by do dzialu "po stronie przegladarki" przeniesc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 0 Dołączył: 5.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki Seth.
Swoja droga chyba zgodzisz sie ze streaming nie jest za dobra metoda, zwazywszy ze liczba userów przewidywanych online w jednej chwili to nawet 300. ![]() Narazie pozostane przy sesjach szukajac helpa w javie. Pozdrowka |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jasne
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 01:42 |