Cześć, kończę projekt do szkoły. Jest baza, są użytkownicy, strona logowania, formularz rejestracyjny, strona po zalogowaniu z aktywną sesją.
Na stronie po zalogowaniu dodałem w kodzie PHP wyświetlanie komentarzy z bazy oraz w HTML kod z buttonem, żeby dodać nowy komentarz.
Problem mam taki, że nowych komentarzy nie chce wysyłać do bazy, a gdy dodam komentarz ręcznie w phpmyadmin, to wyświetla mi wszystkie komentarze różnych użytkowników, a chciałbym, żeby pokazało tylko dodany komentarz przez danego użytkownika sesji. Są to komentarze do zamówienia.
Baza danych: SERWIS > tabela 'uzytkownicy' > kolumny: id, login, haslo, email, status, cena, komentarz, data.
Poniżej wyświetlanie komentarzy z bazy na stronie:
<?php
include("connect.php");
$polaczenie = mysqli_connect($host, $db_user, $db_password);
mysqli_query($polaczenie, "SET CHARSET utf8");
mysqli_select_db($polaczenie, $db_name);
$wynik = mysqli_query($polaczenie, "SELECT * FROM uzytkownicy WHERE komentarz IS NOT NULL");
mysqli_close($polaczenie);
print "<h2>Komentarze:</h2>"; print "<table border='0' width='800'>"; print "<tr><td align='left'>"; while ($rek = mysqli_fetch_array($wynik))
{
}
?>
Tutaj dodawanie komentarza z odnośnikiem do pliku PHP, który powinien wysłać tekst do bazy:
<form action="komentarz.php" method="post"> <b>Komentarze do usługi
</b> <br /> <input type="text" name="komentarz" /> <br /> <input type="submit" value="Dodaj komentarz" /><br><br>
A tu komentarz.php
<?php
$login=$_POST['login'];
$haslo=$_POST['haslo'];
$email=$_POST['email'];
$komentarz=$POST['komentarz'];
include("connect.php");
$polaczenie = mysqli_connect($host, $user, $password);
mysqli_select_db($polaczenie, $database);
mysqli_query($polaczenie, "INSERT INTO uzytkownicy SET login='$login', komentarz='$komentarz',
data=NOW(), ");
header('location: index.php'); ?>
<?php
$wpis=$_POST['wpis'];
$imie=$_POST['imie'];
$nazwisko = $_POST['nazwisko'];
$mail=$_POST['mail'];
include("config.php");
$polaczenie = mysqli_connect($host, $user, $password);
mysqli_select_db($polaczenie, $database);
mysqli_query($polaczenie, "INSERT INTO dane SET imie='$imie',