Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> Include txt - treść z worda, problem ze znacznikami
Viroch
post 10.02.2005, 12:27:27
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam. Mam problem z include... Mam edytor WYSIWYG, w którym edytuję sobie podstrony, a dokładniej plik txt, który potem includuje.
Problem pojawia się, gdy wstawiam tekst z edytora graficznego np. WORD. Wstawia on sobie swoje znaczniki w kodzie HTML, co w efekcie staje się niezrozumiałe dla php, przynajmniej tak to rozumiem.

Najczęściej pojawia się komunikat
Parse error: parse error, unexpected ':'

Czy można to jakoś ominąć? Z góry dzięki. Mam nadzieję, że tym razem doczekam się odpowiedz ;-).
Go to the top of the page
+Quote Post
crash
post 10.02.2005, 13:12:57
Post #2

Grupa: Przyjaciele php.pl

-----

Ten błąd to błąd zgłoszony przez parser php, pewnie zamiast ; dałeś gdzieś : Zobacz w której linii i popraw.

--------------------
+Quote Post
Viroch
post 11.02.2005, 08:51:38
Post #3

-----

Skąd się bierze błąd, to ja wiem. Tylko czy da się jakoś zabezpieczyć, żeby te znaczniki przy Wytnij z Worda i Wklej w oknie Textarea (ściślej w edytorze Wysiwyg, który potem przekazuje dane do textarea) się nie pojawiały?

W kodzie jest wszystko ok, bo jeżeli sam to wpiszę w tym edytorku to żadnych błędów nie ma, więc ; są wszędzie na swoim miejscu.

chodzi dokłądniej o to że Word wstawia w znacznikach HTML <?xml:namespace prefix = o /> no i przy tym się to wysypuje

Ten post edytował Viroch 11.02.2005, 09:22:15
+Quote Post
orson
post 11.02.2005, 12:21:23
Post #4

-----

witam ...

a moze strip_tags" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual questionmark.gif mozna podac tagi ktore ma zostawic [czyli np. a, br, p zostawia a wszesytkie wywala]

pozdrawiam

--------------------
Computer games don't affect kids; I mean if <span style="font-weight: bold;">Pac Man</span> affected us as kids,we would all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 24.07.2025 - 20:17