![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam problem z include... Mam edytor WYSIWYG, w którym edytuję sobie podstrony, a dokładniej plik txt, który potem includuje.
Problem pojawia się, gdy wstawiam tekst z edytora graficznego np. WORD. Wstawia on sobie swoje znaczniki w kodzie HTML, co w efekcie staje się niezrozumiałe dla php, przynajmniej tak to rozumiem. Najczęściej pojawia się komunikat Parse error: parse error, unexpected ':' Czy można to jakoś ominąć? Z góry dzięki. Mam nadzieję, że tym razem doczekam się odpowiedz ;-). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten błąd to błąd zgłoszony przez parser php, pewnie zamiast ; dałeś gdzieś : Zobacz w której linii i popraw.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skąd się bierze błąd, to ja wiem. Tylko czy da się jakoś zabezpieczyć, żeby te znaczniki przy Wytnij z Worda i Wklej w oknie Textarea (ściślej w edytorze Wysiwyg, który potem przekazuje dane do textarea) się nie pojawiały?
W kodzie jest wszystko ok, bo jeżeli sam to wpiszę w tym edytorku to żadnych błędów nie ma, więc ; są wszędzie na swoim miejscu. chodzi dokłądniej o to że Word wstawia w znacznikach HTML <?xml:namespace prefix = o /> no i przy tym się to wysypuje Ten post edytował Viroch 11.02.2005, 09:22:15 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 2 Dołączył: 19.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam ...
a moze strip_tags" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual ![]() pozdrawiam -------------------- Computer games don't affect kids; I mean if <span style="font-weight: bold;">Pac Man</span> affected us as kids,we would all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 20:17 |