![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 30.05.2018 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć
Mam problem związany z pobieraniem danych z tabeli w bazie danych. Ogólnie chciałbym po kliknięciu przycisku na stronie generować raport, właśnie z danymi z bazy danych. Urywki kodu znaczące wyglądają tak: $viewer->assign('INVOICE', $invoice); $viewer->assign('INVOICE_DATA', $invoice->get_data()); <- w tym miejscu poprzez get_data() chciałbym pobierać dane. Dla jasności, gdy usune get_data(), to od razu po kliknieciu przycisku przechodzi mi do tpl'a i wyświetla mi cokolwiek bym tam zawarł, lecz chodzi mi o to, żeby wyświetlał tpl'a ale uzupełnionego danymi właśnie z bazdy danych , konkretnie tabeli $response->set_emit_type(Action_Response::EMIT_HTML); $response->set_result($viewer->view('InvoiceData.tpl', $module_name)); Klikajać w odnośnik get_data() przekieruje dalej, dalej ,dalej i trafiam ostatecznie na: public function get_pmax() { if (!isset($this->pmax)) { $this->pmax = $this->report_pmax(); } return $this->pmax; } public function report_pmax() { $qdata = SimInvoice_DataPoints_Model::get_data_range( $this->get_dt_start(), $this->get_dt_end(), $this->get_devices()->get_id() ); return $qdata; } Sprawdziłem przez logi , że get_id() pobiera mi numer mojego urządzenia prawidłowo, urządzenia które wybiore z listy na stronie, jednak po kliknięciu generowania raportu na stronie nie pojawia się nic, ani dane z tabeli, ani nawet TPL , który znajduje się tam w kodzie który wklejałem jako pierwszy. <?php require_once 'includes/runtime/BaseModel.php'; class SimInvoice_DataPoints_Model extends CRM_Base_Model { public static function get_data_range(DateTime $dt_start , DateTime $dt_end , $devicesid) { $query = self::get_data_query(); $query .= 'WHERE dt_start = ? , dt_end = ? , devicesid = ?'; $params = [$dt_start , $dt_end, $devicesid]; $db = PearDatabase::get_instance(); $rows = $db->query_all($query , $params); return $rows; } public static function get_data_query() { $query = 'SELECT *FROM floats'; return $query; } } A tutaj kodzik łączenia z bazą danych i wybrania danych z tabeli floats Wiem, że może być cieżko zrozumieć, ale nie potrafie chyba lepiej tego przedstawić, a stoje w martwym punkcie i znając życie jest to jak zwykle jakas glupota... Może funkcja zle napisana, moze zle cos w tabeli umiescilem, jakies pomysly? Uzywam PGadmin'a do konfigurowania bazy postgresql , do zabawy z PHP'em uzywam PHPStorm'a PHP w wersji 5.6 Byłbym wdzieczny za każdą pomoc, bo mi się juz koncza pomysly |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 04:27 |