![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 15.10.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, dzięki za pomoc- fpdf wyglada bardzo fajnie (i dziala) ale mam tylko taki propblem, ze na serwerze windows jest ok a pod linuxem (debian) plik chce sie otwierac/saveowac a nie wyswietlac w przegladarce.
Widzialem gdzies taki post, ze to wina naglowkow ale bez zadnego wyjasnienia. Wiec jak mozna dwa slowa wyjasnienia gdzie w fpdf i co mam zmienic. wielkie dzieki wojtekr mysle ze to nie jest tylko moj problem w wiec rozwiazanie moznaby dopisac do zbioru postow: "generowanie plików *.pdf + polskie czcionki", na ktorym sie oparlem przy konfiguracji. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
ponadto w fpdf przy koncowym wyswietlaniu okresla sie sposob looknij w manuala :-) -------------------- brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 15.10.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niestety, jak mam wymusic zapis czy download to ok, ale wyswietlenie w IE to juz nie. Mam biały ekran w przegladarce i kiszka. Czy nie musze czegos zrobic na serwerze php? Jakies extensions albo cos takiegoi?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesli uzywasz fpdf'a to ma zaimplementowane wszystkie naglowki potrzebne do dzialania. Moze zle wywolujesz metode generowania.
U mnie dziala pod windowsem i pod linuxem tak samo, wywoluje w ten sposób: Kod $objPdf->Output($szNazwaPliku.'.pdf', 'I'); Odnośnie polskich znaków to musisz sobie odpowiednie fonty skompilować. Wszystko jest opisane na fpdf.org -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 06:33 |