![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 15.03.2018 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Chciałbym prosić o pomoc. Otóż chcę aby w polu adres email zrobić zabezpieczenie przed wysłaniem pustej wiadomości z formularza. Jestem zupełnie zielony w tej dziedzinie. Gdzie i co mam dopisać, aby wymusić na użytkowniku wprowadzenie co najmniej pola email przed wysłaniem wiadomości. Ot mój skrypt do wysłanie wiadomości.
CODE <?php
$field_name = $_POST['cf-name']; $field_email = $_POST['cf-email']; $field_terminw = $_POST['cf-terminw']; $field_poczotek = $_POST['cf-poczotek']; $field_koniec = $_POST['cf-koniec']; $field_liczba = $_POST['cf-liczba']; $field_message = $_POST['cf-message']; //Specify the message recipient: $mail_to ='; $subject = 'Wiadomość wysłana ze strony internetowej '; //The email content: $body_message = 'Nadawca: '.$field_name."\n"; $body_message .= 'E-mail: '.$field_email."\n"; $body_message .= 'Termin wyjazdu: '.$field_terminw."\n"; $body_message .= 'Adres początkowy: '.$field_poczotek."\n"; $body_message .= 'Adres końcowy: '.$field_koniec."\n"; $body_message .= 'Liczba osób: '.$field_liczba."\n"; $body_message .= 'Dodatkowe informacje : '.$field_message; $headers = 'Content-type: text/plain; charset=utf-8' . "\r\n"; $headers .= "From: " . $name . " <" . $email . ">" . "\r\n"; $headers .= "Reply-To: " . $email; $mail_status = mail($mail_to, $subject, $body_message, $headers); //Show a javascript message about the successful or unsuccessful sending a message if ($mail_status) { ?> <script language="javascript" type="text/javascript"> alert('Zapraszamy do kontaktu ponownie. '); window.location = 'index.html'; </script> <?php } else { ?> <script language="javascript" type="text/javascript"> alert('Message failed.'); window.location = 'index.html'; </script> <?php } ?> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 08:50 |