![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, dlaczego po przesłaniu formularzem jakiejkolwiek zmiennej, umieszczeniu jej w $_SESSION, a następnie w zapytaniu i po wybraniu wyniku, wynik jest prawidłowy, po kliknięciu w odnośnik "dalej", powyższy wynik jest również prawidłowy, a gdy kliknę w odnośnik "wstecz" wynik i zmienna $_SESSION zerują się i wyświetla mi się wówczas wynik wszystkich dostępnych tabel w MYSQL. Jak to naprawić? Kombinuję na różne sposoby, pozdrawiam!
Idea programu jest prosta i dotyczy sprawdzenia czy w bazie MYSQL istnieje już tabela o nazwie podanej w formularzu jeżeli tak to pokaż liczbę tych tabel (niemożliwe jest aby były co najmniej 2 takie same ale ....) check_error_index.php
check_error.php
check_error1.php
Ten post edytował sereknr1 2.05.2018, 16:44:19 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj odświeżyć stronę po kliknięciu na "wstecz". A swoją drogą, po co trzymasz te dane w sesji? Moim zdaniem jeśli interesuje Cię widok określonej tabeli, to ten widok powinien mieć swój unikalny adres URL.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej, dzięki za odpowiedź, ten krótki programik to fragment całości. W oryginale faktycznie mam unikalne URL w pętli while. Napisałem ten krótki programik bo łatwiej mi nim manipulować. Te dane pcham do sesji bo w oryginale wchodzę sobie np. w tabele o nazwie aaa i w osobnej podstronie wyświetlam szczegóły tej tabeli wracając do strony głównej chciałbym abym aby ten stan był zapamiętany czyli
Po to Pan Bóg stworzył isset ![]() ![]() ![]()
Ten post edytował sereknr1 3.05.2018, 10:07:41 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nadal namawiam do zastanowienia się czy sesja jest na pewno odpowiednim miejscem dla takich danych (nie jest
![]() |
|
|
![]()
|
|
SmokAnalog a jak byś mógł swoją myśl bardziej rozwinąć ?
![]() |
|
|
![]()
|
|
Aplikacja webowa powinna uwzględniać wiele funkcjonalności przeglądarki, jak np. możliwość dodawania do zakładek. Kontekst treści można zawrzeć w adresie URL i to jest miejsce na ustalanie kontekstu. Dane w bazie danych z tabeli A to inny kontekst niż dane z tabeli B. Aplikacja powinna bez problemu pozwolić na dodawanie ich do zakładek i na swobodne poruszanie się w wielu otwartych kartach, które znają swój własny kontekst. Jeśli trzymasz aktualną tabelę w sesji, to tracisz możliwość wyświetlania wielu kontekstów jednocześnie i do powracania do nich.
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki za radę, nie patrzyłem na to pod tym kontem, a faktycznie tak się stanie jak mówisz. Hmm, a jak myślisz można było by wykorzystać json do zapisania np. stanów zamiast URL? Jestem ciekaw jaki to dało by efekt. Czysto hipotetycznie!
Ten post edytował sereknr1 3.05.2018, 14:27:16 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:28 |