![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 0 Dołączył: 7.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam na stronię wyszukiwarkę użytkowników i paginację.
Wyszukiwarka działa na podstawie formularze, który wysyła dane metodą POST. Pobiera wszystko ok i wyświetla odpowiednią ilość stron, ale kiedy wybiorę inną stronę nie pokazuje już wyników bo strona się przeładowuje a nie wysyła już danych metodą POST. Jak temu zapobiec by to działało ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
1) Albo trzymaj dane wyszukiwania w sesji
2) Albo do paginacji dodawaj parametry wyszukiwania Druga opcja najbardziej odpowiednia -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czemu POSTem wysyłasz?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 0 Dołączył: 7.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Jak dodać parametry do paginacji
![]() 2. Próbowałem wysyłać GET'em oraz z sesjami ale niezbyt mi to działało ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
ad1) Normalnie, jak kazda inna wartosc do get
twojastrona.pl?page=2&name=costam&surname=innecostam -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Metodą get to nie przejdzie to mój kod:
|
|
|
![]()
|
|
No i niby czemu nie przejdzie get? Strony masz linkami czyli GET wiec mozesz tam dodac to o czym mowilem.
A do wyszukiwania mozesz brac z $_REQUEST to ci bedzie bral i z get i z post ps: tak na marginesie twoj kod jest dziurawy jak ser szwajcarski i uzywa od dawna juz wycofanego rozszerzenie mysql_ -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
No i niby czemu nie przejdzie get? Strony masz linkami czyli GET wiec mozesz tam dodac to o czym mowilem. A do wyszukiwania mozesz brac z $_REQUEST to ci bedzie bral i z get i z post ps: tak na marginesie twoj kod jest dziurawy jak ser szwajcarski i uzywa od dawna juz wycofanego rozszerzenie mysql_ Nie ważne, że używa wycofanego rozszerzenia skoro działa ![]() jakiś poradnik o $_REQUEST nigdy nie używałem ![]() |
|
|
![]()
|
|
request uzywasz dokladnie tak samo jako post czy get. DOKLADNIE tak samo...
Cytat Nie ważne, że używa wycofanego rozszerzenia skoro działa W sumie wiesz lepiej.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Przeciec ci caly czas pomagam. Nawet wskazuje ci luki w twoim systemie na co odpowiadasz ze skoro dziala to masz to w nosie. To co ty ode mnie jeszcze chcesz? Mam ci piwo i chipsu przyniesc?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Przeciec ci caly czas pomagam. Nawet wskazuje ci luki w twoim systemie na co odpowiadasz ze skoro dziala to masz to w nosie. To co ty ode mnie jeszcze chcesz? Mam ci piwo i chipsu przyniesc? Wiem, że teraz na modzie jest PDO ale ja tego nie ogarniam i praca w starym systemie jest dla mnie łatwiejsza i działa więc nie będę sobie komplikować pracy jeszcze bardziej bo jestem amatorem. Skoro według Ciebie da się to jakoś ogarnąć (w sensie dać zmienne w get przy paginacji) ale wysyłać formularz w post to możesz mi bardziej określić jak to zrobić ![]() Próbuję to zrobić na Twoim poradniku dot. przechowywania wartości w sesjach. Ale np. mam użytkownika tester wpiszę w pole nazwa tes i wskazuje mi aż 3 strony przy ustawieniu 2 wyników na stronę a w bazie mam tylko jednego spełniającego warunek w nazwie tes
|
|
|
![]()
|
|
sesja jest pusta. zrob sobie var_dump($_SESSION); a sam sie przekonasz
|
|
![]()
|
|
sesja jest pusta. zrob sobie var_dump($_SESSION); a sam sie przekonasz no mam poza sesja logowania taki wynik: ["logins"]=> string(3) "tes" Czyli nie jest pusta a i tak mimo, że jest tylko jeden poprawny użytkownik zawierający w nazwie "tes" to teoetycznie pobiera 5-6 bo wyskakują mi 3 strony wyników przy ustawieniu 2 wyniki na stronę Ok poradziłem sobie z tym ![]() Dziękuję za naprowadzenie i pomoc ![]() JEDNAK NIE ... ![]() Ok do zamknięcia chyba, że ktoś mi teraz podpowie. Wchodzę na stronę wyszukaj ... szukam np. tester - ok wyszukuje mi tester. Następnie wpisuję admin - działą wyszukuje mi admin. Wychodzę na inną podstronę ... po chwili znowu wchodzę na wyszukaj... Jak wtedy zrobić by już nie pamiętało osatniego wyszukiwania z sesji admin ? Prymitywnie ale poradziłem sobie:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 01:01 |