![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 13.12.2003 Skąd: Lodz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałem zrobić wyświetlanie wyników w tabeli w zależności na którą instrukcję warunkową trafimy...
Mam aktualnie fragment, który może nie jest najpiękniejszy ale działa sprawnie. Wyświetla wyniki jeden pod drugim, alfabetycznie i koloruje CSS w zależności od tego na jakiego IFa trafi
chciałbym, żeby to była tablica 3 kolumnowa, która by wyglądała mniej więcej tak: |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 5 Dołączył: 13.04.2018 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W tym konkretnym przypadku, lepiej zamieścić tabelę wewnątrz echo. Natomiast lepszą praktyką jest zamykanie PHP i otwieranie go we właściwym miejscu np.
Ten post edytował Lukeup 14.04.2018, 06:42:52 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 13.12.2003 Skąd: Lodz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś nie do końca to działa. W chwili obecnej mam tabelę, (3 nagłówki) a i tak wszystko jest umieszczane w kolumnie pierwszej...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Bo Lukeup zamiast tworzyc wiersz co trzy elementy, to tworzy wiersz co kazdy element
Tu masz rozwiazanie http://nospor.pl/co-trzy-wyswietlanie-danych.html |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 129 Pomógł: 13 Dołączył: 29.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo masz HTML tagi w warunkach. Jeżeli warunek się nie spełni to nie doda odpowiednio kolumny (znacznik <td>). W warunkach musiałbyś dawać wartość null albo pustą kolumnę (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
@emillo91 jak juz pisalem: to nic nie zmieni skoro TR jest generowany dla kazdej opcji...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 129 Pomógł: 13 Dołączył: 29.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak (IMG:style_emoticons/default/sciana.gif) . Ale zauważ, że będzie chciał generować przy każdej iteracji 3 kolumny więc jeżeli któryś warunek się nie spełni to może dojść do sytuacji
Odnośnie tagu zamykającego wiersz w tabeli to nie zauważyłem, że jest iterowany każdorazowo |
|
|
![]()
|
|
Sorry za LAG ale... była Majówka (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Czyli nie da się tego zrobić w taki sposób jak wyżej... a może podejść od innej strony. Tj. pozbierać najpierw dane do tablicy po kolei w grupach i potem wyświetlić? |
|
|
![]()
|
|
@reed przeciez podalem ci rozwiazanie. Co jest z nim nie tak?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 20:58 |