![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2018 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Jestem nowy w SQL. Mam pewien problem i prosiłbym Was o pomoc. Mam dwie bazy (tabele) z wieloma kolumnami. Bazy są niemal identyczne jest baza stara i nowa. Muszę wyodrebnic dwie kolumny o takiej samej nazwie z kazdej bazy i sprawdzić, które rekordy są w nowej bazie, a nie ma ich w starej. Napisałem coś takiego, ale nie wyświetla mi wyników. SELECT t1, t2 FROM b1 WHERE t2 = 1 and NOT t2 = 0 NOT IN (SELECT t2 FROM b2 WHERE t2 = 1 and NOT t2 = 0) Dzięki wielkie za pomoc i pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Nie zakladaj kilku tematow w roznych dzialach na to samo!
Co do problemu: piszesz o bazach a kodzie widac ze laczysz sie do jednej bazy i roznych tabel. To w koncu jak? Rozne bazy czy rozne tabele? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 5 Dołączył: 13.04.2018 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2018 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję za pomoc i przepraszam, za powielenie tematu, nie wiedziałem gdzie umieścić post. Mam dwie bazy (starą i nową to są dwie duże tabele) i chce porównać dwie kolumny po jednej z każdej bazy.
Wpisałem teraz według kolegi Lukeup. Dziękuję ![]() SELECT DISTINCT kolumna1, kolumna2 FROM bazy1 WHERE kolumna1 = 1 and NOT kolumna1 = 0 NOT IN (SELECT DISTINCT kolumna1 FROM bazy2 WHERE kolumna1 = 1 and NOT kolumna1 = 0) Ale nadal jest źle. Nie wyświetla wyników Ten post edytował greg77 13.04.2018, 13:19:28 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 5 Dołączył: 13.04.2018 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 09:19 |