![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 0 Dołączył: 22.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam checkboxy w formularzu coś takiego: Do tego mam zpisywanie do bazy:
I teraz załóżmy że że są 3 chekboxy: 1. 95 2. 98 3. 100 Zaznaczam opcje 1 i opcje 3. Zapisuje, przesyłam do bazy i ok. Teraz po jakimś czasie chcę zmienić na opcje 2 i 3. Jak to łatwo zrobić żeby automatycznie kasowało opcje 1 w bazie i zaznaczało 2 i 3? Takiego problemu jeszcze nie miałem bo zwykle zmienia się jeden rekord i to jest łatwe. Jakieś propozycje? I teraz pytanie jest takie Ten post edytował matius71 12.04.2018, 21:32:56 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 1 Dołączył: 17.02.2018 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba najprościej po pierwszej linijce wstawić zapytanie kasujące wszystkie rekordy związane z danym autem a następnie zapisać w bazie te które akurat przyleciały inPOSTEM. Można jeszcze podpiąć ajaxa pod zmianę stanu checboxa i na bieżąco aktualizować stan w bazie ale to więcej roboty
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 0 Dołączył: 22.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki kod:
W takiej postaci nie działa usuwanie a zapisywanie nowych rekordów działa. Jeśli usunę część z dodawaniem rekordów to usuwanie działa poprawnie. Czemu tak może być? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 19 Dołączył: 1.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz dwa razy prepare () a ani razu nie widzę execute(). Pewnie masz execute () poza klamrami i dlatego działa Ci tylko zapytanie ostatnie jakie przypiszesz to prepare ().
|
|
|
![]()
|
|
tak też nie działa :/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 5 Dołączył: 13.04.2018 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A dla jakiego isset wykonuje się akcja usunięcia? Bo może z _POST'a nic nie ściągasz.
|
|
|
![]()
|
|
Nie no pod _POST'em jest bo jak usunę
To usuwanie działa. Ogólnie I usuwanie i dodawanie rekordów działa ale nie jak jest jednocześnie w kodzie. Działa tylko jak jest albo jedno albo drugie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:32 |