![]() |
![]() |
-młody_koder- |
![]()
|
Goście ![]() |
Cześć,
validator wyrzuca mi nieoczekiwany błąd- character encoding mismatch: "The character encoding specified in the HTTP header (iso-8859-2) is different from the value in the XML declaration (windows-1251). I will use the value from the HTTP header (iso-8859-2)." Robię rosyjką wersję strony. Poczatek wygląda tak i nie wiem co tu źle :-(
Z góry dzieki za pomoc. Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 166 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2004 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Twój edytor zapisuje pliki w iso-8859-2, a deklaracje masz jako cp1251. Zmień w ustawieniach edytora na cp1251 i powinno grać.
BTW. Nie lepiej stosować iso zamiast cp ? W końcu standardy są po to, żeby ich przestrzegać :-) -------------------- Nigdy nie kłóć się z głupim, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.
|
|
|
-mlody_koder- |
![]()
|
Goście ![]() |
Hej, dzieki wielkie. BTW. Ta sama strona jako html zapisana w tym samym edytorze jest OK. Problem dotyczy tylko zwracania nagłówka przez php.
To na pewno wina notatnika? ![]() |
|
|
-mlody_koder- |
![]()
|
Goście ![]() |
Problem zniknął po przeniesieniu dla testu strony na inny serwer. Nie wiem na czym polega sztuczka z ustawieniem języka kodowanego przez windows-1251. Jak ktoś się orientuje, proszę dopisać do wątku.
Dziękuję. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:15 |