![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 6 Dołączył: 27.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ponownie
![]() Mam jedno proste pytanko. Wiadomo, ze mozna sprawdzic czas z poziomu php za pomoca date() i time(). Poniewaz czas (konkretnie czas w formacie date("U")) jest dla mojego skryptu najwazniejszy chcialbym (w przypadku np. wyzerowania sie daty na serwerze) pobrac czas w takiej formie i serwera zewnetrznego i po prostu go porownac. I pytanie: Czy to sie da zrobic (tzn. czy istnieje taki serwer - jesli tak to jaki?, i jak powinien wygladac kod w php na ewentualne pobranie takiego czasu) ? Z gory dziekuje za ewentualna pomoc. Pozdrawiam wszystkich phpowiczow - niech klamerki {} Wam sie zawsze zgadzaja ![]() -------------------- Prawo Wylera:
Nie ma rzeczy niemożliwych dla kogoś, kto nie musi ich zrobić sam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Przyjrzyj się http://www.ntp.org/
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 6 Dołączył: 27.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Scanner - o to wlasnie chodzilo - wielkie dzieki za pomoc!
To mialbym jeszcze jedna prosbe - mam funkcje bana na ip po zlym logowaniu, sek w tym ze nie dodaje mi ip do bazy danych i nie wiem co jest: STRKUTURA BAZY: -- -- Struktura tabeli dla `www_badlogadmin` -- CREATE TABLE `www_badlogadmin` ( `id` int(10) unsigned NOT NULL auto_increment, `ip` varchar(15) NOT NULL default '', KEY `id` (`id`) ) TYPE=MyISAM AUTO_INCREMENT=2 ; STRUKTURA FUNKCJI:
zmienne.php :
Dodam ze oczywiscie funkcja polacz() laczy... Ten post edytował uli 9.02.2005, 20:21:49 -------------------- Prawo Wylera:
Nie ma rzeczy niemożliwych dla kogoś, kto nie musi ich zrobić sam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:20 |