![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 2 Dołączył: 17.03.2006 Skąd: Siemianowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem z index.php w URL strony. W serpach google zaindeksowała mi się podstrona, której fizycznie nie ma. Większość takich rzeczy wyłapuję w htaccess, ale w tym konkretnym przypadku jest to coś takiego: domena.pl/index.php/podstrona/podstrona Z uwagi na to, że jest to nazwa index.php i jest identyczna z nazwą pliku index.php nie mogę tego wyłapać i usunąć. Wyguglałem poniższe rozwiązanie, powtarzające się w kilku miejscach w sieci: <IfModule mod_rewrite.c> Options -MultiViews RewriteEngine On RewriteBase / RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule . /index.php [L] </IfModule> Ale niestety nie działa. "index.php" jak jest tak jest w adresie. Nie za bardzo ogarniam htaccess więc liczę na jakąś podpowiedź. Domyślam się, że jest coś nie tak z tą kropką, która ma zastępować /index.php ale nie mam na to kompletnie pomysłu:/ Pozdrawiam, Ł. Ten post edytował lukash82 15.03.2018, 13:44:33 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja sprawdziłbym w opcjach strony lub w samym pliku index.php. Musi tam być opcja która narzuca wygląd linków strony, poszukaj ustawień routingu.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 19:46 |