![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 5 Dołączył: 8.02.2005 Skąd: Olsztyn / Zatorze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam !
Mam pewien problem. A mianowicie chcem zrobić rtronkę, na której jak wejdziesz i nacisniejsz przycisk szukaj to skrypt będzie przeszkiwał dysk twardy (albo wybrane katalogi) w poszukiwaniu pliku np. cgga.dat i gdy znajdzie to wyśle go na dany adres e-mail (jeżeli znajdzie dwa lub więcej plików o tej nazwie, to również wyśle tylko że w nazwie cyfra więcej czyli np. cgga1, cgga2 itd). i mam taki skrypcik przeszukujący:
... ale niestety nie wiem co dalej. Proszę o pomoc, będe wdzięczny ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmm.. php to język SERVER-SIDE. Nie można nim przeszukiwać katalogów na dysku. Masz uprawnienia do oglądania tylko i wyłącznie katalogów w folderze DocumentRoot, domyślnie c:/program files/apache group/htdocs/.
-------------------- if(function_exists("zrozum_kobiete")){
echo "Niemożliwe!"; exit;} |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 312 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może lepiej w Visual Basic?
-------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 5 Dołączył: 8.02.2005 Skąd: Olsztyn / Zatorze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm... Skoro nie można w php
to VB odpada (bo tego języka nie znam- a potrzebuje czegoś nad czym mógł bym się od razu uczyć) czyli dobre by było c++ lub Delphi. Ma ktoś pomysły ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W c/c++ to najlepiej zrób jeżeli to jest windows. Jeżeli np. linux to perl lub też c/c++.
-------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chcesz napisać coś w stylu trojana, nie ładnie
![]() ![]() -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
DB: MySQL 4.1 | php: 4.4.3 Pomogłem Ci? Wciśnij przycisk POMÓGŁ. |
|
|
![]()
|
|
![]() ![]() ![]() Hę nadal czekam na odpowiedź do mojego posta :/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może skorzystaj z jezyków po stronie usera, np. JS. mógłbyś wyszukiwac w JS, wrzucać do formularza UPLOAD i ho ho, w drogę
![]() -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
DB: MySQL 4.1 | php: 4.4.3 Pomogłem Ci? Wciśnij przycisk POMÓGŁ. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 5 Dołączył: 14.09.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W javie sie da zrobic aplecik przeszukujacy pliki na dysku, nie wymaga instalacji....
....tylko ze user musi zaakceptowac certyfikat. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
oooo to by było dobre
![]() Javy znam podstawy. Jak byś mi takie coś napisał bym był wdzięczny ![]() Pozdro ! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 09:19 |