![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2018 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Potrzebuję pewnej pomocy w napisaniu raczej krótkiego skryptu w PHP używając klasy ts3admin class. Jest to klasa służąca np. do zmiany opisu kanału na TS3 łącząc się z nim za pomocą klucza administratora przez serwer, na którym jest skrypt. Mój problem polega na tym, że praktycznie nic nie wiem jak działa php. (małe podstawy i "podobność" do języka C++) Może opiszę najpierw moją ideę: - Posiadamy stronę WWW. - Na tej stronie powinien znajdować się skrypt, który łączy się z serwerem. - Kod, w którym potrzebuję pomocy (a wręcz napisania go) musi sprawdzać, czy wysyłany opis kanału przez Panel Lidera na naszej stronie zawiera w sobie IP-Loggera w formie URL] link [URL, [URL =iplogger ] link-przykrywka [ URL bądź [ IMG ] iplogger [IMG Jeżeli zawiera takie frazy, powinien tak zmodyfikować go, by każde kliknięcie przekierowywało na naszą stronę np. mojts3.pl/ostrzezenie/adres_strony_iploggera (bądź innego serwisu) Trik polega na tym, że na tej stronie będzie pewnego rodzaju przycisk, a po naciśnięciu go, przekierowywać nas będzie na stronę podaną po członie /ostrzezenie/strona.com - w tym przypadku przeniesie nas na adres strona.com. IP logger nie będzie działał, ze względu na to, że nie kliknie samodzielnie przycisku przekierowywania. - Kod powinien być dodany do już istniejącego kodu, który odpowiada za ten panel lidera. Będzie on udostępniony pod nawiązaniu kontaktu ![]() Oczywiście nie spodziewam się tłumu wolontariuszy niosących chęć pomocy zagubionym ludziom w internecie ![]() Jeśli ktoś byłby w stanie pomóc proszę o zostawienie komentarza. Niestety nie mam żadnego znajomego, który zna PHP i mógłby mi pomóc więc zwracam się z tym w internecie. Z tego co wiem to taka praca przy znajomości PHP jest na +/- 1 godzinę, ponieważ jest to sprawdzenie (coś typu if()) oraz modyfikowanie tekstu. Tu podaję jeszcze dokumentację tej klasy - http://ts3admin.info/index.php?page=about Pozdrawiam ![]() EDIT: Oczywiście, jeśli ktoś ma inne pomysły jak rozwiązać problem złośliwych tracker'ów IP - proszę o sugestie w komentarzach ![]() Ten post edytował jasiubor 14.03.2018, 21:59:41 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 20:15 |