![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 328 Pomógł: 3 Dołączył: 10.07.2016 Skąd: UK-raine Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie przedszkolacy i przedszkolanki
Napotkałem na problem z którym nie bardzo wiem jak sobie poradzić, otóż chciałbym ukryć element jeśli ostatnie znaki url'a są inne niż i tu na przykład: p=1 czyli jeśli ostatnie znaki to p=1 pokazujemy co chcemy a jeśli np p=2 to ukrywamy co chcemy Tak więc idąc w kierunku rozwiązania problemu zrobiłem co następuje:
i to powiedzmy działa ale nie do końca jak bym chciał żeby działało bo kiedy url kończy się ".html" to i tak będzie pokazywał element ponieważ url w dalszym ciągu zawiera ".html" niezależnie czy to będzie ".html?p=3... czy 10000000" dlatego muszę zmienić podejście ale nie bardzo wiem jak bo chyba najlepiej byłoby sprawdzić ostatnie znaki jakimś regexem ... którego w dalszym ciągu nie czaję. Na koniec chciałbym dodać jeszcze sprawdzanie wielkości okna i ukrywać jeśli wielkość okna jest mniejsza niż np 450px i string !="?p=1" lub '.html' Jak to zrobić ? Ten post edytował phpamator 5.03.2018, 14:39:08 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 16:25 |