![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 27.02.2018 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
W skrócie: chcę stworzyć drzewo checkboxów (zagnieżdżone checkboxy) Opis: firma oznacza obszar działania (to są checkboxy: kraj, województwo, powiat). Chcę wyświetlić to w ten sposób: + Kraj 1 - województwo 1 * powiat 1 * powiat 2 * .... - województwo 2 *.... + Kraj 2 - województwo 1 (dla danego kraju) Kod: https://gist.github.com/anonymous/666b758bf...6ae02c94931c4eb I teraz najważniejsze: tworzy się tabela many2many dla companies_countries. Dane są przechowywane. Ale jak przechować dane w taki sposób, żeby było wiadomo, że firma X obsługuje powiat ZZ oraz XX, województwo YY oraz CC oraz kraje np. Polska i Austria? Dodam, że później będę wyszukiwał firmy np. po obsługiwanych powiatach itd. Czyli dwa, trzy problemy: 1. Jak powinny wyglądać poprawne relacje? Jak powinna wyglądać poprawna struktura bazy danych? 2. Jak wyświetlić drzewo checkboxów? Tu oczywiście pewnie zabawa w twigu. Wiem, że kod jest niekompletny i kiepski ale serio już nie wiem jak to rozwiązać ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:21 |