![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich
Dzisiaj mam inny problem. Piszę skrypt do walidacji pól zamówień. Skrypt m.in. sprawdza czy kwota wpłacona przez klienta jest zgodna z wartością zamówienia. Czasami zdarza się, że klient nie opłaci zamówienia, zapłaci za mało lub za dużo. Jeśli uruchomię skrypt a w zamówieniu nie jest podany koszt przesyłki to wartość produktów może być w tym momencie dowolna. Sytuacja się komplikuje jeśli ustawię koszt przesyłki na równą kwotę np. 17.00 zł a wartość produktu jest ustawiona np. na 9.99 zł Wtedy pomimo, że wpłacona kwota równa się wartości zamówienia, skrypt zwraca błąd. Błąd występuje tylko w przypadku kiedy w grę wchodzą koszty przesyłki. Na początku myślałem, że kwoty różnią się po przeliczeniu o 1 grosz, że któraś zostaje "zaokrąglona", ale po dodaniu "echo" do skryptu okazało się, że są identyczne. Nie wiem gdzie się pomyliłem.. Podaję fragment kodu (w wielkim uproszczeniu):
Wszystkie wartości pobierane są przez api baselinkera. Dodam tylko, że cała reszta działa bez zarzutu. Proszę o pomoc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 09:18 |