![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Ponieważ dopiero uczę się obiektów w JS napotkałem problem.
Czemu nic nie pokazuje to wiem ale nie wiem jak zrobić żeby metoda wywołala się dopiero po inicjalizacji obiektu. Myślałem nad dodaniem metody w momencie kończenia funkcji init() ale wtedy show() wywali błąd. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 270 Pomógł: 184 Dołączył: 7.10.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz wielkie nic bo w tym obrębie nie masz dostępnej zmiennej x... zrób sobie console.log(1); to zobaczysz
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz wielkie nic bo w tym obrębie nie masz dostępnej zmiennej x... zrób sobie console.log(1); to zobaczysz Mam dostępną ale przypisane do niej jest'' Jak uruchomię smog.init() poczekam na console.log->promise done wtedy do zmiennej x zostanie podstawione OK i metoda show() wyświetli OK Chodzi mi własnie o to żeby metoda show()czekała na zakończenie init i dopiero się wywołała Masz wielkie nic bo w tym obrębie nie masz dostępnej zmiennej x... zrób sobie console.log(1); to zobaczysz Wszystko działa jak powinno przy wywolaniu show_() zwraca "" bo tak jest zainicjowana zmienna. Jak zrobie init() i poczekam na console.log ->promise done to ponownym wywolaniu show_ otrzymam OK I chodzi mi właśnie o to żeby ta funkcja"czekała" aż init zrobi swoje i dopiero wtedy się wywołała. Pewnie potrzebne do tego promise ale kompletnie nie iem jak to zastosować |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 3 Dołączył: 18.10.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może to błąd przy kopiowaniu, ale czy masz tam
smmog.show()//Wielkie nic ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 22:28 |