![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2014 Skąd: Czernina Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam 2 problemy z modułem i już nie wiem gdzie kryje się błąd... Na początek mój moduł wyświetla ostatnio aktywnych użytkowników na stronie oraz aktualnych. 1. Błąd jak jest to z jakiegoś powodu na PHP 5.6 (nie wiem jak na starszych ale raczej jest ok) w przeglądarce po znalezieniu mojej strony w "opisie" jest taki komunikat:
Sprawdzałem kod i jest z nim (przynajmniej wg mnie) wszystko ok bo wyświetla prawidłowo wszystkich użytkowników itd. 2. Problem jest taki że po zmienieniu wersji PHP na 7.0 nagle przestało pokazywać mi wszystkich użytkowników, robotów itd mimo że w liczbie aktywnych pisze że np aktywnych aktualnie jest 5 lub ileś tam ale nie pokazuje nicków tych użytkowników. Poniżej daję cały moduł byście mogli przejrzeć kod i podpowiedzieć mi co mam zmienić lub ewentualnie samemu to zrobić o ile ktoś jest na tyle miły. http://www25.zippyshare.com/v/8AamXP5N/file.html Z góry dziękuję za pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 460 Pomógł: 49 Dołączył: 5.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż błędy php.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2014 Skąd: Czernina Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie problem w tym że nie pokazuje żadnego błędu. Jak napisałem wyżej na php7 działa moduł z tym że nie pokazuje żadnych użytkowników... możesz wejść na moją stronę i sam zobaczysz...
http://dj-alexn.pl Na samym dole strony ten licznik jest |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 460 Pomógł: 49 Dołączył: 5.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie problem w tym że nie pokazuje żadnego błędu. Dziwna sprawa. Nie zmieniłeś wersji bazy danych, tylko wersję php. Skąd więc pojawia się błąd bazy danych? Rozumiem, że w kodzie jest coś takiego? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po wejściu na stronę wyświetla się ostrzeżenie o bezpieczeństwie. Nie masz tam jakiegoś wirusa?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
to co podałeś to znalazłem coś podobnego w pliku gdzie jest tylko:
Viking a wchodzisz przez http czy https?? jak przez http to będzie ci pokazywał tak Ten post edytował alkesz1718 14.01.2018, 14:28:27 |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Więc rozumiem że mówisz o wyświetlaniu tego błędu w przeglądarce:
Po zmianie kodu błąd się wyświetla nadal... (nie u mnie bo taki błąd jest jak w wyszukiwarce wpiszesz zajefajna.net.pl ) |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
No to dobra to jest rozwiązanie z 1 ale teraz dlaczego jak zmienię wersję PHP na 7.0 to nagle w bloku nie wyświetla mi użytkowników a po zmianie na php 5.6 pojawiają się... tu na pewno jest coś nie tak z kodem php
|
|
|
![]()
|
|
Wklej tu kod, bo ludzie raczej nie wczhodzą na nieznane strony i nie otwierają nieznanych plików.
|
|
|
![]()
|
|
Ok więc tak w szablonie daję kod:
{include file='engine/modules/online.php'} Kod z tego pliku:
Dalej połączony z tym plik jest online.class.php: http://wklejto.pl/322587 Niestety ten 1 plik musiałem dać na wklejkę bo za dużo znaków było w poście Dodam że w tym 1 pliku może być również związany błąd o którym była mowa wcześniej |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod , `location`='$location' `time`=VALUES(`time`)"); przecinka brakuje... |
|
|
![]()
|
|
Ale nadal to nie rozwiązuje problemu z brakiem wyświetlania aktywnych użytkowników na php 7
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź logi serwera bo masz pewnie kupę błędów których nie wyświetlasz. Teb obiekt db to mam nadzieję nie rozszerzenie mysql?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Sprawdziłem logi i nic tam nie ma jedyne błędy to z rss.xml
A co do tego obiektu db to w systemie w wielu miejscach jest podobne odniesienie do bazy danych np:
więc na pewno on nie wadzi tutaj |
|
|
![]()
|
|
Jeśli masz błędy rss.xml to zapewne nie sprawdzasz błędy php tylko logi wejść.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
wszystkie logi serwera jakie mogłem sprawdzić to sprawdziłem i jedyne błędy jakie były to tylko z rss i nic więcej
|
|
|
![]()
|
|
Apache generuje domyślnie 2 logi error_log i access_log. Sprawdzasz to u siebie lokalnie czy na serwerze?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Mówię że nie ma żadnych błędów... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 21:59 |