![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 13.10.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!!! mam problem z fragmentem kodu. :
Chcę by echo wyświetlało się tylko gdy wartość "film_glowny_yt_id" jest w bazie danych. Gdy wartość "film_glowny_yt_id" jest pusta by nie wyświetlało się nic. Obecnie wszystko jest wyświetlone cały czas. Pozdrawiam i proszę o porady jak zmodyfikować kod. Ten post edytował furioon 12.01.2018, 09:08:26 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co zawiera $rows['film_glowny_yt_id'] gdy ma się nie wyświetlać? Pewnie chodzi ci o funkcję empty()
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 13.10.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcę żeby nie wyświetlało się nic gdy we wpisie w bazie "film_glowny_yt_id" nie ma nic.
Normalnie jest tam fragment linku yt film_glowny_yt_id - 4SJ9yXA0nS0 src=\"https://www.youtube.com/embed/".$film_glowny_yt_id."\" \"https://www.youtube.com/embed/4SJ9yXA0nS0"\" Tak wygląda przykład gdy jest jakaś wartość. Chcę by gdy nie ma żadnej wartości nie wyświetlało się kompletnie nic. Ten post edytował furioon 12.01.2018, 09:16:34 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Przeciez to ECHO dales poza blokiem IF to co sie dziwisz ze sie wyswietla ciagle? Chcesz by sie wyswietlalo tylko dla warunku IF to go wstaw w ten blok IF...
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Rozwiązałem to w inny sposób:
Dziękuje za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Przeciez to co miales na poczatku bylo ok. Jedyny problem to to co napisalem....
W tym twoim "innym" rozwiazaniu dziala ci tylko dlatego ze w koncu laskawie wlozyles to blok. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 23:28 |