|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 3.01.2018 Ostrzeżenie: (0%)
|
Hej mam prośbę. Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić skąd bierze się wynik tej funkcji?
Wynik funkcji powinien wyglądać tak np tak Służy ona do podświetlanie słów kluczowych wpisanych do wyszukiwarki w wordpresie. Ale mam totalny zawrót głowy, ponieważ generuje otagowane słowo w wyszukiwarce. Ale skąd? jak to się dzieje, że '\0' jest zamieniane na słowo? Gdzie to jest zdefiniowane? (IMG:style_emoticons/default/arrowheadsmiley.png) |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2016 Ostrzeżenie: (0%)
|
Odpowiedzi na to pytanie raczej trzeba szukać w ciele funkcji get_the_title(),
Ale możesz jeszcze wyjaśnić skąd się bierze zmienna $s która rozdzielacz na tablice? Oraz podać ciało funkcji? Będzie łatwiej (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 460 Pomógł: 49 Dołączył: 5.06.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
jest opisane na http://php.net/manual/en/function.preg-replace.php Służy do wstawienia całego wyniku regexa do obrabianego stringa. Można stosować też kolejne stopnie zagnieżdżenia pod względem nawiasów w patternie:
Najczęściej za pomocą preg_replace wstawia się jakieś niepochodzące z obrabianego stringa stringi, więc te odnośniki się rzadko widuje w kodzie. Ale jak chcesz wstawić do stringa coś, co z tego stringa wyciągnąłeś, to stosujesz te odnośniki. |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 12:58 |