![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam problem z polskimi znakami w formularzu kontaktowym tzn. po wpisaniu imienia i nazwiska wyrzyca mi błąd, a w wiadomości również brakuje polskich znaków. Czy ktoś mógłby mnie trochę naprowadzić, co zrobiłem źle ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tych tematów jest na forum pełno. Wystarczy zapoznać się z dokumentacją gdzie opisane jest bardzo dokładnie jak dodać kodowanie przy wysyłaniu poczty. Poza tym wzorzec [A-Za-z]{2,4} ma się nijak do rzeczywistości.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem, że jest pełno, bo wszystkie przejrzałem i żaden z tematów nie dał mi odpowiedzi na to pytanie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Jak juz powiedzial viking, zajrzyj do manuala dla funkcji mail() - tam masz mase przykladow, w tym i te, ktore ustawiaja kodowanie maila, np. utf8.
Co do imienia i nazwiska to jaki konkretnie dostajesz blad i dla jakiego przykladowego imienia? przenosze -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:28 |