Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP]Wyświetlenie danych w formularzu, Wyświetlenie testu do przycisków
radius555
post 2.01.2018, 09:16:28
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witajcie forumowicze, mam pewien problem z php. Minanowicie jak zrobić aby pobrane dane z bazy były dopasowane do przycisków formularza. Oto kodzik:
  1. <?php
  2. $pol = mysqli_connect('localhost:8080', 'root', '','pytanka1');
  3. $id = rand(1,3);
  4. $dane = ("SELECT * FROM dywizja 303 WHERE id=".$id);
  5. $sql = mysqli_query($pol,$dane);
  6.  
  7. while($r = mysqli_fetch_array($sql))
  8. {
  9. $_POST['$Pytanie'] = $r['Pytanie'];
  10. $_POST['$OdpA'] = $r['OdpA'];
  11. $_POST['$OdpB'] = $r['OdpB'];
  12. $_POST['$OdpC'] = $r['OdpC'];
  13. $_POST['$OdpP'] = $r['Poprawna'];
  14. }
  15. mysqli_close($pol);
  16. ?>
  17. <form action="statki1.php" method="post">
  18. <?php $_POST['$Pytanie'] ?><br>
  19. <input type="button" id="OdpA" value="odpA" onclick="sprawdz(OdpA)"/><?php echo $_POST['$OdpA'] ?><br>
  20. <input type="button" id="OdpB" value="odpB" onclick="sprawdz(OdpA)"/><?php echo $_POST['$OdpB'] ?><br>
  21. <input type="button" id="OdpC" value="odpC" onclick="sprawdz(OdpA)"/><?php echo $_POST['$OdpC'] ?><br>
  22. </form>

Podany kod jest na pewno zły, próbowałem coś zrobić metodą prób i błędów, lecz nie wypaliło. Będę wdzięczny za pomoc i z góry dziękuję.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 4)
nospor
post 2.01.2018, 09:20:17
Post #2

Grupa: Moderatorzy

Moze napisz slownie co chcesz zrobic bo z tego kodu to ja osobiscie nic nie kumam.
A kody jak ten
$_POST['$Pytanie'] = $r['Pytanie'];
to w ogole przyprawiaja o zawrot glowy

ps: no i tak poza tym twoje zapytanie ma blad
FROM dywizja 303
jesli dywizja 303 to nazwa tabeli to pogratulowac wstawiania spacji w nazwach tabel wink.gif

ps2: naprawde baze danych masz wystawiona na porcie 8080? Dosc nietypowa lokalizacja wink.gif

--------------------

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

+Quote Post
radius555
post 3.01.2018, 07:12:48
Post #3

-----

Tak wiem nazwa tabeli z spacją mój błąd ale błędów nie wywala żadnego smile.gif. Używam xamppa i ostatnio ma problem aby go puszczać przez port 80 i dlatego muszę dać 8080 i działa tongue.gif . Chcę zrobić aby wyciągnięte pytania z bazy pytań były dopasowane do przycisku np. przycisk OdpA ma mieć obok treść pytania z zmiennej $OdpA. Tylko pytanie jak to przesłać. Z tego co na razie umiem to podstawy, wypisuje jeden pod drugim ale nie dopasowuje do konkretnego przycisku. Czy teraz rozjaśniłem Ci trochę sytuację?
+Quote Post
nospor
post 3.01.2018, 09:14:15
Post #4

Grupa: Moderatorzy

Bledow nie wywala bo ich nie wyswietlasz. Mowie ci, twoje zapytania wali bledem. Wyswietl go sobie jak nie wierzysz. A wali, bo masz spacje w nazwie tabeli :/
Port 80 czy 8080 to porty dla serwera www a nie dla bazy danych. Widze aluzji nie zrozumiales. Standardowy port mysql to 3306. Wiec na chwile obecna ci nawet nie wywala sie na zapytaniu a wywala juz ci sie na probie polaczenia z baza

--------------------

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

+Quote Post
radius555
post 4.01.2018, 21:48:28
Post #5

-----

Dziękuję za wskazanie błędu, wezmę go pod uwagę.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 24.07.2025 - 17:43