![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 22.12.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich bardzo serdecznie,
mam taki problem z pewnym ćwiczeniem z PHP, wyciągam dane z bazy danych z pewnego zakresu, robię z tego tablicę i po wypisaniu pojedynczych rekordów chcę to ostatecznie zsumować (jeszcze wyciągnąć z tego średnią ale z tym chyba dam radę jak poradzę sobie z sumą), jednak nie mogę dojść do tego jak pożądane elementy zsumować razem. Kod wygląda tak:
I właśnie chcę zsumować wszystkie elementy jakie pojawiają się dzięki echo $row['odczyt'] Baza danych to 3 kolumny, id, odczyt, data. Powyższy kod bez problemu wyrzuca mi elementy z zakresu które w formularzu określa użytkownik ale jak je zsumować? Próbowałem kombinować z dodaniem AVG(odczyt) w kwerendzie ale nie bardzo mi się udaje, próbowałem array_sum($row) ale to podaje mi jakąś wartość z kosmosu, myślałem też o stworzeniu zupełnie osobnej kwerendy która będzie to liczyła ale to chyba nie po bożemu. Jak to ugryźć? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Naprawde nie umiesz do zmiennej dodawac kolejnych wartosci?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 22.12.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wstyd mi że nie pomyślałem o takim rozwiązaniu, dzięki
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 14:37 |