![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 11 Dołączył: 12.10.2014 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Mam skrypt w PHP, który kolejno wczytuje pliki JPG z folderu X następnie odczytuje znajdujący się na nich kod kreskowy i zapisuj przetwarzany plik z nową nazwą bazując na odczytanym kodzie. I do tego momentu wszystko działa. Chce teraz dorobić frontend który pozwoli na taki obieg: - Uruchamiam skrypt skanuj.php ze strony głównej index.php (np AJAXem) - skrypt przetwarza kolejne pliki - skrypt natrafia na plik na którym nie udało się odczytać kodu kreskowego. - na stronie głównej wyświetlany zostaje aktualnie przetwarzany plik (tan na którym odczyt się nie powiódł) oraz input do ręcznego wpisania nowej nazwy pliku - użytkownik podaje nową nazwę pliku - skrypt zapisuje przetwarzany plik na podstawie danych z inputu - skrypt pracuje dalej. - sytuacja może się powtórzyć dowolną ilość razy - skrypt kończy prace po odczytaniu wszystkich plików w katalogu X Moje pytanie jest bardzo ogólne. Czego użyć do takiej dwustronnej komunikacji? Myślałem o Server-sent events ale tu chyba komunikacja działa tylko w jedną stronę. Czy rozwiązanie typu: -ajax odpala skanuj.php -skanuj zwraca error z nazwą pliku której nie udało się otworzyć. -javascript wyświetla ten plik + input - idzie nowy ajax z danymi który nazywa plik i odpala skanuj.php Czy takie rozwiązanie ma sens? Czy jest coś lepszego? Z góry dziękuje za porady. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 19:15 |