![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2017 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witajcie zajmuje się programowaniem hobbistycznie już od jakiegoś dłuższego czasu, jednakże php, mysql dopiero co poznaje. Postanowiłem stworzyć sobie aplikację opartą o Arduino, myqla i php. Zadanie stosunkowo proste Arduino łapie temperaturę i wilgotość, a następnie wyniki umieszcza w BD, a te wendrują do php i na ekran. Udało się bez większego problemu osiągnąć ten cel. W związku z czym podniosłem poprzeczkę - podaje logiczny schemat działania: baza danych "pomiary" -> posiada x tabel -> tabelę mogę utworzyć z przeglądarki poprzez zwykły formularz zmienia się tylko nazwa docelowa tabeli (chodzi o uporządkowanie pomiarów i ich skatalogowanie np. Kowalski, Nowak itp)->po utworzeniu nowej tabeli w mysql w jej wnętrzu tworzą się następujące pola(id, czas, temp stC, temp stF, wilgotność)->po utworzniu nowej tabeli wyświetla się nowa strona na której jest spis dostępnych tabel pobranych z mysql, a następnie obok nazwy każdej tabeli znajduje się przycisk "usuń" oraz "szczegóły". Cały ten cel zrealizowany jednakże teraz chciałbym aby po klinięciu w "szczegóły" dostępne były wyniki indywidualnych pomiarów które generowąły by się dynamicznie na nowej stronie. Dodam tylko, że gdy wrzucam funkcję: print_r($tmp1); otrzymuję następujące wyniki: Array ( [0] => myguests ) Array ( [0] => work ) Array ( [0] => work1 ) Array ( [0] => work12 ) Array ( [0] => work13 ) Array ( [0] => work22 ) Array ( [0] => work25 ) Array ( [0] => work33 )
Logicznie analizując wydaje mi sie że powieniem otrzymywać unikalne wartości w tablicy np: Array ( [0] => myguests ) Array ( [1] => work ) Array ( [2] => work1 ) itd. Wówczas mógłbym oddnieść się do nr tablicy i utworzyć nową generujacą się dynamicznie stornę. Czy moglibyście podsunać mi jakieś pomysły jak ten problem rozwiązać (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ? Może troszkę zakręciłem ale jak odpalicie sobie projekt to napewno wykrystalizuje się wam to co chcę osiągnąć. Poniżej kod całej apki: Formularz
"serce" (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 08:28 |