![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 7.05.2003 Skąd: Przemysl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W sumie jestem poczatkujacym webmasterem, i nie wiem o co chodzi.
http://www.3w.ZSEiO.prv.pl jest to strona mojej klasy mojego autorstwa. Wyslalem ja na serwer www.piwko.pl, ale mam problem. Menu nie dziala i nei wiem jak to naprawic. Wszystko na pewno jest zrobione poprawnie, poniewaz na www.smasheks.host.sk/3w/ wszystko dziala poprawnie. Prosze o pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 554 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2002 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zarzuć kodem to wtedy temu mozna sie dopiero przyjzec
-------------------- "Real children don't go hoppity-skip unless they are on drugs."
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 7.05.2003 Skąd: Przemysl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <? if( ($temat == "") || ($temat == "home") ) {
include("home.php"); } else if( ($temat == "galeria") ) { include("gal/gal.php"); } else if( ($temat == "wpis") ) { include("wpis.php"); } else if( ($temat == "pamietnik") ) { include("blog/index.php"); } else if( ($temat == "maker") ) { include("maker.php"); } else if( ($temat == "chat") ) { include("chat.php"); } else if( ($temat == "3w") ) { include("3w.php"); } else if( ($temat == "autor") ) { include("autorzy.php"); } else if( ($temat == "kontakty") ) { include("kont.php"); } else if( ($temat == "ciekawosci") ) { include("ciek.php"); } else if( ($temat == "fury") ) { include("fury.php"); } else if( ($temat == "ksiega") ) { include("ksiega.php"); } else if( ($temat == "ania") ) { include("ania.txt"); } ?> Jest cos takiego... w index.php, natomiast w linkach mam min. Kod index.php?temat=gal&strona=1
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrób na początku extract($_GET); aczkolwiek tego nie polecam, a lepsze rozwiązanie to pozamieniaj nazwy zmiennych z adresu na $_GET['zmienna'] zamiast $zmienna. Jest to (błąd) zapewne spowodowane przez wyłączone na serwerze opcję register_globals ( = Off).
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 680 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zajrzyj tutaj: http://forum.php.pl/viewtopic.php?t=789
Za dużo tu warunków... if...else.. Przemyśl to, można to napisać krócej... -------------------- "Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2002 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
... ale mnie tu dawno nie było...
![]() [php:1:dc87d223da]<?php if($temat) && file_exists("$temat.php")){ include($temat.php); } else{ include("blad.php"); } ?>[/php:1:dc87d223da] znacznie szybsze... prawda ![]() -------------------- revolution, the only solution
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 06:57 |