![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 3 Dołączył: 31.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie wracam z zapytaniem, co robię nie tak:
Chcę aby formularz wysłał maila, no ale chciałbym tego maila ostylować i żeby sobie wyglądał, więc chciałbym żeby go wysłał w postaci kodu html, ktory programy pocztowe sobie zbudują. Problem w tym, że w treści maila idzie kod jako tresc txt...
no i jeszcze sam formularz
od razu zapytam jak zrobic zeby wyslal mi value kiedy checkbox nie jest aktywny? bo wtedy wywala mi w pliku email.php: Notice: Undefined index: planujeciaze in /home/smusic/ftp/_uniwersytetrodzica/php/email.php on line 18 Notice: Undefined index: jestemwciazy in /home/smusic/ftp/_uniwersytetrodzica/php/email.php on line 19 Notice: Undefined index: jestemrodzicem in /home/smusic/ftp/_uniwersytetrodzica/php/email.php on line 20 Ten post edytował shpaque 5.12.2017, 15:58:40 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
content-Type: html
nie ma czegos takiego jak html. jest za to content-Type: text/html co do checkbox to jak ma wyslac cos co nie zostalo wyslane formem? niezaznaczaony checkbox nie idzie formem - podstawy formularzy |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 3 Dołączył: 31.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
znaczy idzie pusty, czy w ogole go pomija? to drugie raczej;
czyli w php sprawdzac isset tak? czy !empty $_POST'a? cos jeszcze z charsetem powalilem bo wychodza mi krzaczki Dziêkujemy za rejestracjê w naszym serwisie. Prosimy o sprawdzenie poprawno¶ci danych wys³anych w formularzu Dziêkujemy za rejestracjê w naszym serwisie. Prosimy o sprawdzenie poprawno¶ci danych wys³anych w formularzu |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Naprawde masz strone w ISO-8859-2?
Tak, checkbox nie jest w ogole wysylany. Pisalem juz wczesniej. isset() tak. |
|
|
![]()
|
|
zawsze robilem utf, ale teraz czytalem ze najbezpieczniej w iso - sam nie wiem
a co gorsza jakos ma problem ze stylami (mimo ze inline) nie wiem czemu DOBRA (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) juz mnie trafia znow - tresc wiadomosci koduje sie ok (jednak w utf-8), ale tytul/naglowek: "DziÄ kujemy za rejestracjÄ w naszym serwisie" jak to zrobic?
dlaczego tytul wiadomosci sie krzaczy skoro tresc wiadomosci wyswietla sie dobrze? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A poczytaleś trochę dokumentację funkcji mail()? Bo w komentarzach masz pełno informacji jak to zrobić.
|
|
|
![]()
|
|
nie znalazlem, ale w zasadzie zmienilem naglowek tematu wiadomosci na taki bez polskich znakow i tyle.
wiem ze chodzi o definicje kodowania na poczatku (pierwsze jest odbiorca wiadomosci a drugie od razu temat, dopiero w dalszej czesci jest deklaracja kodowania, jak dam w tej czesci przed tematem to odczytuje to jakos tresc i wwala mi tagi do tresci tytulu maila), ale brak czasu robi swoje. Temat do zamknięcia - zapraszam do innego ktorego wlasnie otwieram (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No patrz. A to chwila http://fi2.php.net/manual/en/function.mail.php#108669
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 13:05 |