![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 23.11.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://extensibleos.info/xos.vol2
Lay pod strone projektu CMF'a opartego o php 5.1 Wiem ze na Operze sie formularz sypie ![]() ![]() Prosze o ciekawe sugestie, zastrzezenia. Z gory dziekuje! -------------------- Making IT works
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 1 Dołączył: -- Skąd: Rogożnik /K-ce/ Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Cytat pl_PL: Przykro mi, ale ta przegladarka nie jest obslugiwana. Widzę, że dla IE zabrakło już miejsca ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 121 Pomógł: 1 Dołączył: 4.01.2004 Skąd: Jawor Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmmmmm znasz moje zdanie, podoba mi sie (jest sliczne :*)
Chyba tylko ten zielony za bardzo nie pasuje w menu po prawej ![]() Pokaż nam jescze jak bedzie wygladal link w tresci newsa ![]() Szkoda ze tylko pod FF tak wyglada... -------------------- www:
WebMind.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten górny napis... przydałaby się przerwa pod nim.
Dół .. można to zapisać w jednej linijce, kolor trochę mi nie pasuje i usuń ten napis use firefox... -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
Administrator PHPedia.pl Grupa: Developerzy Postów: 1 102 Pomógł: 2 Dołączył: 14.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak juz mowilem mnie sie nie podoba, za szaro tam i za bardzo ( jak dla mnie ) przy pomina http://www.plone.org.pl/
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2003 Skąd: Londyn / UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A mi sie kurde podoba
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zielone po prawej nie pasuje ale calosc jest przejzysta i gustowna
![]() Jeszcze logo dal bym nad belka menu bo wyglada jakby to byl nie zamierzony efekt. Aha... i moze napis "Use Mozilla Firefox ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2003 Skąd: Londyn / UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A to juz przebija wszystko
![]() Kod div.antyIE {
position: absolute; top: 0; left: 0; height: 100%; width: 100%; background-color: #F1F1F1; z-index: 1000; vertical-align: middle; text-align: center; } |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 4.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(serafin @ 2005-02-05 18:35:40) Przykro mi ale jestem zwolennikiem wszystkiego co mi sie kojarzy z OpenSource ![]() ![]() z takim podejściem daleko nie zajedziesz... chyba że pociągniesz na osiołku ![]() odnośnie strony, to co byś chciał usłyszeć ? mogę ci powiedzieć że jest fajnie, super, the best i wogóle takie tam ale wg mnie lay jest na poziomie 1/10, nie ma nic ciekawego, kolory smętne (bez wyrazu) i tak po paru sekundach mam ochotę opuścić stronę, w ten sposób dołączyłeś do grona osób które mnie wręcz uwielbiają (nie robię tego żeby ciebie/innych ośmieszyć, taka jest moja obiektywna ocena - mówię to po 3 latach spędzonych w tym gównie) pozdrawiam (no offence) -------------------- redFox |||||||||| 30%
---------------------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 338 Pomógł: 2 Dołączył: 17.05.2003 Skąd: Kraków , Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(awides @ 2005-02-06 00:17:29) (...) mówię to po 3 latach spędzonych w tym gównie. Sorry ze odbije od tematu ale rozsmieszyla mnie t a wypowiedz do lez . Mowisz to jak jakis aktor z amerykanskiego filmu. ![]() A wracajac do tematu to powiem ze funkcje jaka ma spelniac to spelnia i to chyba jest najwazniejsze. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Olewanie najpopularniejszej przeglądarki na świecie, nawet explorera (też jestem fanem firefoksa) to ogromny błąd. strona nadaje się do listy osiołków (www.osiolki.net), a autor musi poczytać jeszcze kilka książek o standardach sieciowych
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: -- Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja sie doczepie do samego kodu - nie za dużo tam divów? Właściwie to tam są same divy...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 4.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@nasto, a kto powiedział że nim nie jestem ?
![]() @serafin: spróbuj używać #008dff z białymi napisami, dodaj jakieś fajne buttony np. firefox ![]() update: a tak wogóle najlepsze są gradienty (na podkład) np. #008dff + 00a5ff z bevel and emboss (depth -> 1%); layer -> flatten image -> obcinasz boki i masz piękny background (prosto ale z życiem) Ten post edytował awides 6.02.2005, 10:14:01 -------------------- redFox |||||||||| 30%
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 0 Dołączył: 16.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem jak jest pod FF ale pod Operą wydaje się być w porządku (tylko tam gdzie powinien być news jest pasek, nie wiem czy to zamierzone).
Przez ciekawość sprawdziłem pod IE i nie ładuje się obrazek. -------------------- Com powiedział, powiedziałem.
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 581 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2003 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I oto przykład layoutu który jest prosty i zarazem ładny.
Cytat Ładny design musi łączyć w sobie kilka funkcji. Nie należy brać pod uwagę tylko wyglądu, ponieważ nasza strona nie ma być obrazkiem. Przede wszystkim należy postawić na funkcjonalność i czytelność witryny. Kolorystyka jest również bardzo ważna, ponieważ nasze oczy mają koncentrować się na tekście a nie na jaskrawych czy kontrastowych kolorach. Najpierw należy obmyślić układ strony, narysować podstawowy szkic (np. w Photoshopie), ustawić kolorystykę, i na końcu zadbać o szczegóły. Później tnie się stronę na elementy i wstawia do HTML'a. I ten tekst tyczy się layoutu serafina. Ocena: 10/10 -------------------- „Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest;
nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi.” Jan Paweł II |
|
|
![]()
|
|
@kubatron jest w tym wiele prawdy ale zauważ że jak wchodzisz na stronę to pierwszą rzeczą jest ocena design'u (podświadoma zresztą) dzięki czemu wiemy czy na niej zostać czy też mamy ją opuścić (czy tego chcemy czy nie) dopiero później oceniamy ergonomię, itp., po tym wszystkim liczy się zawartość (bardzo ważny element)
podsumowując można stracić przykładowego klienta na starcie (z możliwością że wróci) lub na końcu (bardzo małe prawdopodobieństwo na jego powrót) fonty (na logo, itp) -> 1001fonts Ten post edytował awides 6.02.2005, 13:25:12 -------------------- redFox |||||||||| 30%
|
|
![]()
|
|
spróbuj zmienić/wstawić kod:
-------------------- redFox |||||||||| 30%
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://extensibleos.info/
Wchodzę na to stronę a pokazuje mi się g....o http://extensibleos.info/no-ie Korzystam z Opery ![]() -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 18:45 |