![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 19.11.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, kilka dni temu zakupiłem książkę *takie cudo* zacząłem robić krok po kroku tak jak jest w książce napisane, przepisywałem kod linijka po linijce niestety strona nie działa
"Ta strona nie działa HTTP ERROR 500" Pobrałem nawet kod ze strony(była podana w książce) nadal nie działa... Strona z której ściągałem: *ciach* Dodam, że gdy odpalam cały kod przy pomocy "WebServ"(localhost) to wywala takie błędy: CODE Strict Standards: Non-static method Page::getInstanceBySpecial() should not be called statically in C:\WebServ\httpd\index.php on line 17 Fatal error: Call to a member function fetch() on a non-object in C:\WebServ\httpd\ww.incs\basics.php on line 23 Znowu jak użyję Xampp`a albo mojego prywatnego serwera VPS to jest biała strona i 0 błędów (lub błąd 500):/ Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeczytaj: Temat: Jak poprawnie zadac pytanie oraz przygotowac srodowisko pracy (Przygotuj właściwie swoje środowisko pracy)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 19.11.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zależy od konfiguracji serwera. Ustaw w php.ini. same komunikaty błędów chyba były bardzo czytelne.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 879 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znowu jak użyję Xampp`a albo mojego prywatnego serwera VPS to jest biała strona i 0 błędów (lub błąd 500):/ To oznacza że jest taki sam błąd jak powyżej. Pokaż kod. Swoją drogą: Data wydania książki to 11/2011, więc upewnij się jaką wersję PHP używasz, a jaką wersję zalecali w książce. Ten post edytował Tomplus 1.12.2017, 09:30:52 |
|
|
![]()
|
|
więc upewnij się jaką wersję PHP używasz, a jaką wersję zalecali w książce. Użyłem PHP 5.2 wersje taką jaka jest napisana w książce i również nie działa( ![]() Błędy: CODE Notice: Undefined variable: instancesBySpecial in C:\xampp\htdocs\ww.php_classes\Page.php on line 51 Warning: array_key_exists() expects parameter 2 to be array, null given in C:\xampp\htdocs\ww.php_classes\Page.php on line 51 (Ten {codebox} coś szwankuje sam dodaje spacje) Page.php:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Definicja tego w pobranym kodzie
Ja tu nie widzę nigdzie static. Ten kod to jedno wielkie nieporozumienie. Jeśli chcesz się nauczyć nowoczesnego programowania to zapomnij o tym. A pracowanie na php 5.2 w momencie gdy wydane zostało 7.2 powinno tez ci coś pokazać. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 879 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Suma summarum... schowaj książkę do archiwum i kup taką o PHP która uczy używać PHP 7.
|
|
|
![]()
|
|
W takim razie temat można zamknąć.
Dzięki za wszelaką pomoc ![]() Pozdrawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:24 |