![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 14.10.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałem zapisać wynik pętli do bazy mysql
Po wykonaniu skryptu na ekranie mam listę dat z danego miesiąca (skok co 3 dni) oraz przydzielony kod
W jaki sposób mogę zapisać wynik tej pętli. Próba dodania przez INSERT INTO kończy się errorkiem i nie zapisuje do bazy. Ten post edytował art998 28.11.2017, 10:28:24 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
a konkretnie jaki "errorek" ci wyskakuje? Ciezko napisac od razu?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 14.10.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Warning: mysqli_error() expects exactly 1 parameter, 0 given in
|
|
|
![]()
|
|
zajrzyj teraz do manuala i doczytaj jak odpalac mysqli_error()
Masz tam wyraznie napisane, pokazane na przykladach o komunikacie ktory wlasnie pokazales juz nie wspomne... |
|
|
![]()
|
|
zajrzyj teraz do manuala i doczytaj jak odpalac mysqli_error() Masz tam wyraznie napisane, pokazane na przykladach o komunikacie ktory wlasnie pokazales juz nie wspomne... Dzieki, oczywiście miałeś rację. Po zmianie zapytania na:
...nie ma już błędów i dane zostały zapisane do bazy. Niestety zapisuję tylko 1 rekord, co wynika chyba z mojego zapytania ( przypisałem do zmiennej $data wartość 2017-11-03 i tak też zostało to zapisane do bazy. Mam pytanie do kolegi, jak zmusić skrypt aby zapisał wszyskie rekordy z pętli "where" . Proszę o pomoc w konstrukcji zapytania lub jakieś sugestie jak się za to zabrac. Moja znajomość php - $php = 0 ...ale może dam radę ;-) |
|
|
![]()
|
|
A nei mozesz poprostu o tego
$zapisz = mysqli_query($polaczenie,"INSERT INTO kontrol ( data, numer ) values ( '$data' , '$numer' ) ") or die(mysqli_error($polaczenie)); wrzucic do petli? |
|
|
![]()
|
|
A nei mozesz poprostu o tego $zapisz = mysqli_query($polaczenie,"INSERT INTO kontrol ( data, numer ) values ( '$data' , '$numer' ) ") or die(mysqli_error($polaczenie)); wrzucic do petli? Mogę .... I DZIAŁA (IMG:style_emoticons/default/exclamation.gif) ! Super dzięki koledze za pomoc. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 381 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym ci jeszcze radził poczytać o prepare. Przygotowane zapytanie możesz wielokrotnie wywoływać zmieniając dane, no i będzie bezpieczne.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 12:14 |