![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 879 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam prośbę o pomoc w sprawie rozwiązania kwestii tworzenia tagów sitemap wg standardu Google. W sieci nie znalazłem żadnej pomocy w tej kwestii, więc może tutaj ktoś będzie znał odpowiedź. Mam działający kod tworzący Sitemap. Generuje poprawnie z wyjątkiem <![CDATA[]] które wygląda tak: <![CDATA[]]> Elementy standardu Google tworzę poprzez metodę addImage(), gdzie aby zadziałały tagi image:* muszę dodać poprawny schema, bez tego będę miał tagi: image > [loc, title, caption] zamiast image:image > [image:loc, image:title, image:caption]
W sieci znalazłem rozwiązanie do dodawania poprawnie CDATA, ale powyższym kodzie nie działa, z racji tego że w obiekt $image wydaje się pusty. Brak jakichkolwiek elementów, w porównaniu do $siteurl. Dlatego poniższa metoda nie działa, bo nie ma o co zahaczyć. Jednakże finalnie w pliku XML, mam wszystkie te pozycje.
Proszę o pomoc w poprawnym utworzeniu tagu image, z poprawnym CDATA. Ten post edytował Tomplus 21.11.2017, 12:38:50 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:12 |