![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 496 Pomógł: 2 Dołączył: 15.07.2011 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam klasę Command, którą będzie uruchamiał CRON na serwerze produkcyjnym.
W klasie Command mam metodę execute w której mam odpowiednie zadania do zrealizowania. Jak przekazać do metody execute parametry z mojej aplikacji WWW ? Wiem że metoda execute przyjmuje dwa parametry input i output - rozumiem że to z nich trzeba skorzystać tylko nie wiem za bardzo jak. Przykładowo w aplikacji na głównej stronie mam wyświetlaną datę i jakieś ID/Numer - wartości obu parametrów będą się zmieniać. I teraz chciałbym te parametry przekazać do metody klasy Command , która wykonuje zadania za pomocą CRONa. Jak pobrać te dane (data,numer) ze strony i przekazać je jako parametry do metody execute klasy Command ? A może nie tak to się robi ? Ten post edytował damianooo 18.11.2017, 12:53:35 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 5 Dołączył: 30.11.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Twoja klasa zamiast
może też dziedziczyć np
czyli
i w tym momencie możesz w execute dać np taki zestaw który umożliwi Tobie pobranie danych z bazy lub konfiguracji yml
przykładowo
Możesz też w metodzie configure użyć addArgument lub addOption i posyłać parametry bezpośrednio przez zadanie cron ale to raczej nie wchodzi w grę. Ten post edytował mcmaroon 18.11.2017, 23:40:58 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 496 Pomógł: 2 Dołączył: 15.07.2011 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok .. widzę że moja klasa dziedziczy po ContainerAwareCommand:
W projekcie mam tak że w bazowym pliku szablonu TWIG base.html.twig mam wywoływaną funkcję z szablonu Twig Extension, która wyciąga mi obecny numer kolejki (kolejka piłkarska). AppExtension.php
base.html.twig Może jeszcze wrzucę jak wygląda metoda wywoływanej w TwigExtension metody klasy Repository:
I jak teraz przekazać z szablonu bazowego TWIG tą wartość curr_matchday().name jako parametr do mojej metody execute w klasie Command ? Ten post edytował damianooo 19.11.2017, 20:39:00 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 5 Dołączył: 30.11.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pobrać tak samo jak w twig extension
czyli np to co pisałem poprzednio
+ w execute
|
|
|
![]()
|
|
ok dzięki no fakt działa!
Zrobiłem tak:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 23:25 |