![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 133 Pomógł: 0 Dołączył: 29.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam na jednej stronie php zakładki:
Wszystko działa ok. ale problem pojawia się gdy w zakładce 2 umieszczę formularz z przyciskiem submit, który po naciśnięciu wypisuje jakies dane z bazy - wtedy przełącza mnie na zakładkę 1 i aby zobaczyć wyniki muszę znowu kliknac na zakładkę 2 .... czy da się zrobić aby po kliknięciu tego przycisku pozostać dalej na aktualnej zakładce ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 460 Pomógł: 49 Dołączył: 5.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Klasa
powinna być przypisana do danego elementu dynamicznie. Tzn. skrypt php uruchamiany przez submit powinien tę klasę przypisywać do drugiego elementu li. Ten post edytował trzczy 15.11.2017, 21:57:22 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 133 Pomógł: 0 Dołączył: 29.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to właśnie w teorii wiem, ale nie wiem jak to praktycznie zrealizować ..
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 460 Pomógł: 49 Dołączył: 5.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W kodzie html wstaw do obu elementów li takie "dynamiczne" nazwy klas:
Strona odpalana normalnie powinna mieć do zmiennej $liClassA przypisaną wartość (pusty string). Zaś do zmiennej $liClassB przypisaną wartość 'active'. Natomiast strona odpalana po naciśnięciu submit powinna mieć te wartości przypisane odwrotnie. I teraz pytanie, skąd skrypt ma widzieć, że naciśnięto submit? Skrypt musi sprawdzić, czy tablica $_POST (ew. $_GET) posiada klucz o takiej nazwie, jak atrybut name elementu form. Ten post edytował trzczy 15.11.2017, 22:55:37 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.06.2025 - 18:56 |