![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 11.10.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam mały problem po zapytaniu z relacjami miedzy bazami danych dostaję wynik taki jakbym chciał, lecz problemem jest przy wyswietleniu go na stronie za pomocą php, jako że wynik zwraca mi kilka rekordów czyli(nick-ów) w tym przypadku to przy wyświetlaniu zmiennej na stronie czy to w sessji czy nie, pokazuje tylko jeden wynik nie pokazuje ich wszystkich poniżej kod SQL
a tu php
sprawdzałem też co dostałem z tablicy : Array ( [nick] => lasio ) Array ( [nick] => Spilter1989 ) i wygląd wszystko dobrze po przypisaniu do zmiennej sesji i sprawdzeniu też wynik pokazuje: lasio Spilter1989 ale jak już przeniosę na inną podstronę zaczyna się problem i pokazuje tylko jeden rekord, pierwszy co jest w bazie danych mysql. Może już jest późno i myślenie mnie zawodzi ale bardzo bym prosił o pomoc jeśli ktoś wie jak to zrobić albo co robię źle Dzięki wielkie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro w każdej iteracji pętli zapisujesz coś ciągle do tej samej zmiennej to jakiego efektu oczekujesz? Wiadomo że będzie 1 wynik.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 11.10.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no dobra to inne pytanie jak wyświetlić kilka wierszy z bazy danych co maja to samo id? baza wygląda tak: | idut | idt | idr | zarejestrowani | | 1 | 1 | 2 | Spilter1989 | | 2 | 1 | 1 | lasio | | 3 | 1 | 3 | janek | idut - primary key(auto increment) idt - id z tabeli turnieje idr - id użytkownika z tabeli rejestracja zarejestrowani - nick z tabeli rejestracja na stronie chciałbym wyświetlić całą kolumnę zarejestrowani jeden pod drugim jakieś pomysły ? kod który dodaje do tabeli uczestnicy_turnieju
kod który ma wyciągnąć z bazy kolumnę zarejestrowani z tabeli uczestnicy turnieju:
wyciąga tylko jeden wiersz zamiast całej kolumny i tego nie ogarniam bo jak wpisze to samo zapytanie do mysql edytora w phpmyadmin to zwróci mi całą kolumnę. może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego tak jest (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki ci panie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 16:37 |