![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Nowy Targ Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
od tygodnia walczę z serwisem opartym na przyjaznych URL'ach .. Z dnia na dzien pojawialy sie nowe problemy w koncu stanalem w miejscu. Klopot pojawil sie przy includowaniu trzeciej zmiennej, pogubilem sie kompletnie.. radzilem sobie includowaniem plikow o nazwie takiej samej nazwie, jednak kolejny plik ladowal kolejny.. kolejne "if else" szkoda gadac .. dalem sobie spokoj. dlatego mam prosbe: czy ktos z Was ma gotowe rozwiazanie do obslugi przyjaznych urli? Jezeli tak, to bardzo prosze o kontakt i ew. o info ile by mnie cos takiego kosztowalo. Z góry dzięki za dobre rady pozdrawiam Mikołaj |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
includowanie trzeciej zmiennej?
O czym ty gadasz? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Nowy Targ Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(scanner @ 2005-02-04 11:35:46) includowanie trzeciej zmiennej? O czym ty gadasz? Wiesz, sam w koncu nie wiem.. najprosciej rzecz biorac, potrzebuje kawalka kodu, co mi bedzie includowal plik o takiej nazwie jaka ma ostatnia zmienna ... Tak, chyba o cos takiego. -------------------- Pozdrawiam,
Mikołaj F. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Czytałeś mojego arta: http://www.php.pl/index.php/phppl/artyku_y.../przyjazne_urle
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat(scanner @ 2005-02-04 12:12:41) Czytałeś mojego arta: http://www.php.pl/index.php/phppl/artyku_y.../przyjazne_urle Tak, i wszystkie komentarze do niego na forum -------------------- Pozdrawiam,
Mikołaj F. |
|
|
![]()
|
|
Przenoszę: Poszukuję => php Pocza\ątkujący
Pokaż jakiś kod chociaż, który prubujesz napisać. To telepatów czy jasnowidzów nie ma. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
ok,
wszystko jest w katalogu \nowa\ htaccess Kod ErrorDocument 404 /nowa/index.php index.php
include w index.php: (kod ponizej wlasnie chcialbym zamienic, na kod ktory zczytywal by mi zmienne "od tylu"
kod jest ok, działa, jednak sięnie sprawdza.. a chcialbym miec kod, ktory by sprawdzal cos takiego: 1. if $co == "" include $dzial (jak $dzial=="" to przechodzi to pkt.2) if $ co =="wartosc1" include plik1 else include plik2... albo np. $co.html itd 2. jak juz pominie $co to przechodzi do zmiennej dzial i robi to samo.. if $dzial == "" include $miki if $ dzial =="wartosc2" include plik3 else include plik4... albo $dzial.html rany, namieszalem? bede baardzo wdzieczny ... po prostu nie wiem jak to napisac i zeby po dołożeniu kolejnej zmiennej nie trzeba było nic przerabiać.. wstyd sie przyznac ? -------------------- Pozdrawiam,
Mikołaj F. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 21:18 |